Това заяви пред NOVA NEWS бившият министър на отбраната Ангел

...
Това заяви пред NOVA NEWS бившият министър на отбраната Ангел
Коментари Харесай

А. Надейнов за случая ”Каховка”: Балансът на аргументите сочи, че става дума за дело на окупационните части

Това съобщи пред NOVA NEWS някогашният министър на защитата Ангел Найденов.

 

Според него най-големият мотив е, че е дело на Русия е, че след наводненията се ликвидира опцията за дебаркиране и десант на украинците на левия бряг и включване от Херсон към Крим като част от контраофанзивата. 

 

Специалистът изрази мнение, че през октомври предходната година украинският държавен глава Зеленски е заговорил за миниране на язовирната стена.

 

" Тя е под контрола на съветските войски. Има данни от сеизмични центрове, които приказват, че има експлозия на мястото на стената. Свидетели приказват, че във водите на Днепър, по течението се носят трупове на животни, цели къщи, има голямо замърсяване, плават муниции, изровени са мини. Това дава учредения за терзания от замърсяване на водите и на Черно море ", разяснява специалистът. И добави, че евентуално с времето войната ще бъде на безсилие.

 

Бившият министър на защитата увери, че украинската контраатака е почнала на 5 юни, съгласно появилите се информации.

 

" Това бележи нова фаза във войната - усилието към възобновяване на териториалната целокупност на Украйна. Може да се допуска за голям брой дейности в разнообразни региони, без да се развиват като единна интервенция. Затова можем да кажем, че контраофанзивата ще бъде серия от интервенция с разнообразни цели, само че обединени от обединен план - за изтласкване на съветските войски. Контранастъплението се реализира без въздушно предимство, а и съветските управляващи имат изпитана отбранителна тактика и компактно миниране ", безапелационен бе Найденов.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР