Това заяви пред германския канцлер Олаф Шолц македонския премиер Димитър

...
Това заяви пред германския канцлер Олаф Шолц македонския премиер Димитър
Коментари Харесай

Ковачевски пред Шолц: Не можем винаги да сме заложници на ЕС

Това съобщи пред немския канцлер Олаф Шолц македонския министър председател Димитър Ковачевски. След визитата в РСМ Шолц ще пристигна и в България, където ще се срещне с премиера Кирил Петков и президента Румен Радев.

Ковачевски акцентира приемствеността на поддръжката на Федерална република Германия за реализиране на стратегическата ориентировка на Северна Македония за участие в Европейския съюз, пишат македонски медии. Ковачевски е благдоарил на Берлин за това, че е довел до участието на РСМ в НАТО.

Шолц удостовери мощния ангажимент на Федерална република Германия в поддръжка на Северна Македония за започване на договарянията и изрази страдание, че обещанията на Европейски Съюз не са изпълнени до момента, пишат медиите в Скопие.

Шолц добави, че би трябвало да се откри метод първата междуправителствена конференция да се организира неотложно за формалното начало на договарянията и акцентира, че Федерална република Германия ще се стреми това да бъде стъпката, която би трябвало да бъде подхваната през юни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР