Това заяви пред ФрогНюз политологът проф. Евгений Дайнов.Ето и цялото

...
Това заяви пред ФрогНюз политологът проф. Евгений Дайнов.Ето и цялото
Коментари Харесай

Проф. Дайнов пред Фрог: Темата с РСМ е димка, за да не видим колко страдат ГЕРБ за прекъснатите руски парични потоци

Това съобщи пред ФрогНюз политологът проф. Евгений Дайнов.

Ето и цялото изявление:

Проф. Дайнов, какво съгласно Вас се случва сега? Внесоха избор на съмнение от ГЕРБ, който ще бъде подсилен от Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и “Възраждане”. Какви са тези политически турбуленции?

Случва се неочакван опит ГЕРБ да смъкна държавното управление оптимално бързо. Твърдяха, че ще отсрочват вота. Нещо се е случило, с цел да ги накара да се разбързат.

Какво си мислите, че се е случило?

Много неща започнаха да им се случват на ГЕРБ. Спряха схемата на “Капитан Андреево”. Очевидно добре си живееха. На 1 юли ще се включи интерконектора с Гърция и ще идва газ от Азербайджан. Газът поевтиня, никой не желае да възвръща договарянията с “Газпром”. На цялата тази корумпирана каста, която живееше с помощта на връзките си с Русия и подчинението на българската република на съветската федерация й пристигна малко множко преориентирането на България, загърбването на корупцията и влизането в по-тесни връзки с Европейски Съюз и НАТО.

Според мен става дума за комбиниране сред ударите на паричните потоци и това, че азербайджанския газ след десетина дни потегля.

Къде се прокрадва тематиката с Република Северна Македония?

Темата е шарена топка, която подмятат още откогато Вътрешна македонска революционна организация разбра, че няма да влезе в Народното събрание. Реши да убеди ГЕРБ да сложат несъгласие на Скопие по този начин,че да разпалят националистически бяс и Вътрешна македонска революционна организация да влезе в Народно събрание.

Това не се случи, само че обществото беше възпаленто на тематика Македония. Сега всички, които желаят да върнат България при руснаците, въртят тази плоча. Всички, които не желаят България да е добре вкоренена в Европа страна, въртят тематиката с Македония.

Забележете какво виждаме в последно време - едни апели да се отстои ветото. То нали сякаш е инструмент? И когато македонците изпълнят каквото се желае от тях, то ще се вдигне. Сега всички, които споделят, че ветото някой ден би трябвало да падне, са оповестени за национални предатели. Фашизира се българският дискурс сега. Всяка фашизация работи в интерес на Путин, срещу Европейски Съюз и тези европейски хора у нас, които въпреки всичко избират да живеят в мир и в Европа, а не в лапите на касапите на Путин.

Димка ли е тази тематика сега и защо?

Разбира се. Целта е да се скрие истината, че откачането на България от Русия и нейните парични потоци е извънредно мъчително за ГЕРБ.

Какво очаквате да се случи през днешния ден с актуализацията на бюджета?

Доколкото разбрах, гласоподаваха да работят до обратен тласък. Ще забележим тази вечер. Ако провалят бюджета, това напълно ясно демонстрира какви са им задачите - да няма финансова непоклатимост и там да изскочат и да кажат: Финансова непоклатимост ще има като върнем “Газпром”, като върнем частните компании по границата, като отидем да се простим на другаря Путин, което Бойко Борисов направи един път преди няколко години.

изявление на Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР