Това заяви пред bTV директорът на Главна дирекция Пожарна безопасност

...
Това заяви пред bTV директорът на Главна дирекция Пожарна безопасност
Коментари Харесай

Александър Джартов: Над 90% от пожарите се дължат на човешка небрежност

Това съобщи пред bTV шефът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Александър Джартов.

 

Запитан каква е обстановката с пожарите в Асеновград, комисарят сподели следното:

 

" Вчера се наложи да бъде оповестено отчасти бедствено състояние на територията на община Асеновград. На процедура пожарът там е локализиран. Използвахме хеликоптер през вчерашния ден, към този момент няма заплаха. Колегите ще продължат да следят обстановката, тъй като мощният вятър е причина за развиване даже на локализиран пожар. Планинските региони и гористите местности са предизвикателство за нас ", сигнализира той.

 

Джартов посочи, че през последните години не са намалявани бройките на пожарникарите.

 

" Служителите в пожарната са 8000. Около 7000 от тях интензивно се занимават с гасене на пожари. На този стадий чиновниците са задоволителни, оправяме се ", безапелационен бе той.

 

По думите му никой не е застрахован от бедствия. 

 

" Механизмът за гражданска отбрана на Европейски Съюз би работил и за нас. Можем да разчитаме на солидарността на другите европейски страни. В момента в Гърция с изключение на нашия екип има още пет за наземно гасене на пожари. Изпратени са 7 самолета и един хеликоптер от европейски страни “, уточни по отношение на пожарите в южната ни съседка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР