Това заяви пред bTV бившият служебен военен министър Велизар Шаламанов.Той

...
Това заяви пред bTV бившият служебен военен министър Велизар Шаламанов.Той
Коментари Харесай

Шаламанов: Шпионският скандал във Великобритания може да се отрази на членството ни в Шенген

Това съобщи пред bTV някогашният длъжностен боен министър Велизар Шаламанов.

Той напомни, че у нас няма изясненост какво се случва със скритите шпиони у нас. 

" Не сме чули да има неоправдателни или наказателни присъди. Сигналът, който ни се дава от Лондон, е да вземем ограничения и да решим въпроса с проникването на съветско въздействие в нашите институции, защото това ни прави ненадеждна страна ", добави Шаламанов. 

" земете ограничения и решете въпроса с проникването на съветско въздействие в институциите ни, тъй като това ни прави ненадеждна страна и не можем да бъде наедно с процеса на взимане на решения в НАТО “, настоя някогашният боен министър.

Международният специалист и някогашен зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев уточни, че не е ясно дали броят на тези вербувани от Русия българи във Англия е стеснен до трима. Той позволи, че става дума за една кметка от цялата организация и изрази опасения поради присъединяване им в изборния развой в страната - през вчерашния ден стана ясно, че те са били част от изборни секции зад граница. 

" Това е директна интервенция на Русия в изборните процеси на България зад граница. Може да са доста повече от двама-трима души. Изпуснали сме от надзор тази част от изборите. Учудва ни по какъв начин в чужбина изведнъж нещата са разнообразни от обстановката в страната. Видимо е, че има интервенция във вътрешните работи на страната от Русия ", разяснява още той.

" Руските служби набират хора, които не са ярки персони, могат елементарно да навлизат в българските общности, да се смесват с тях, жители са на Европейски Съюз и могат да получат елементарен статут на престояване. Избират се всеобщо хора, които не е належащо да имат достъп до огромен размер информация. Службите би трябвало да си кажат мнението ", добави Керемедчиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР