Това заяви пред bTV бившият екоминистър и съучредител на партия

...
Това заяви пред bTV бившият екоминистър и съучредител на партия
Коментари Харесай

Сандов: Фирмите, които се наемат да почистват речните корита, създават сериозен риск от следващи наводнения

Това съобщи пред bTV някогашният екоминистър и съучредител на партия " Зелено придвижване " Борислав Сандов.

 

По думите му в този момент главният риск остават язоворите.

 

" Язовир " Огоста " не разрешава да бъде запълван до несъмнено равнище. Надявам се, че в този момент освен това гладко изпускане ще се върне на нужните равнища, с цел да може всичко да се възстановява. По отношение на предварителната защита, може да се направи доста повече. Всеки един лев вложен в предварителна защита е значим ", безапелационен бе Сандов.

 

Според него извънредно огромният мащаб на дъжда е стеснителен. Той акцентира, че поради климатичните промени ние сме очевидци на локализирани дъждове. 

 

" Липсата на надзор и спазването на закона са изключително проблематични. София попада в рисковите зони от наводнения. Въпросът е какви ограничения би трябвало да се подхващат. Басейнова дирекция е институцията, която следи за използването на закона. Оттам нататък са общините и кметовете, както и регионалните шефове. Другият значим индивид са горските стопанства. Основният проблем е, че регионалните шефове нямат техника, с която да се занимават. Това е недостатък на самата система. Те подписват едни приказва с компании, които нямат финансиране. Създава се голям риск за наводнения. Ако ние подкопаем коритото, тогава се основава голям риск от наводнения. Проблемът е систематичен ", сподели още някогашният екоминистър.

 

Относно проблема " Нова Каховка ", Сандов разяснява следното:

 

" Президентът Зеленски съобщи, че това е екоцид. Става дума за заличаване на природата в изключително огромни мащаби. Би трябвало да бъдат съдени хора в интернационалните съдилища за това деяние. 240 км. е била дължината на този язовир. Само стената му е 30 км. Огромен е този язовир. " Каховка " е 18 кубични километра, това е в действителност голям мащаб. На фона на това какво ще се способства към Черно море, това е много нищожно. " Каховка " е 0.04% от размера на Черно море. Проблемът е главно районен. Замърсяването в Одеса да вземем за пример, е основно. В Одеския залив водата е тотално негодна. Има възбрана за влизане в морето. Аз видях фрагменти на зелена вода ", добави той.

 

Експертът посочи, че бива да позволяваме Руската федерация да ни залива с  невиждана агитация.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР