Това заяви пред Българското национално радио служебният регионален министър арх.

...
Това заяви пред Българското национално радио служебният регионален министър арх.
Коментари Харесай

Шишков: Изненада ме арестът на Великов frognews.bg

Това съобщи пред Българското национално радио служебният районен министър арх. Иван Шишков. 

- една от огромните строителни компании у нас. Именно тя е и една от фирмите, получили предплатени заплащания за градежа на Автомагистрала " Хемус ". Според информацията все още обаче ареста на Великов, както и претърсването на няколко адреса, са свързани с насила на чиновник, а не следствия за пътни измами. 

По думите на Шишков точно контролът е нужен, “за да знае някой, е когато реши да си затвори очите, постоянно може да носи отговорност ". Лошото положение на Северната скоростна дъга и на Автомагистрала “Хемус ” са породили инспекциите, уточни още министърът. 

Именно “Хидрострой ” е една от огромните компании, взели участие в строителството. 

Регионалният министър приказва и за проблемите с инхаус поръчките за строителство на сектори от Автомагистрала “Хемус “ и пътя Видин - Ботевград, предоставени през 2018-2019 г. 

По думите му, в тази ситуация става дума за безконтролно дадени задатъци, в това число за сектори, за които е нямало подготвеност да се строят. 

“Огромният проблем е, че са назначени строители, даден им е голям задатък, само че това е капан, в който попаднаха дружно с страната. В момента те желаят индексация на цените, които са дали преди инфлацията, само че няма по какъв начин да я получат в случай, че са взели големи задатъци. Трябва да построят каквото могат в границите на този задатък и по-късно да има предоговаряне на цени “, разяснява министърът. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР