Това заяви пред Българското национално радио доц. Георги Лозанов по

...
Това заяви пред Българското национално радио доц. Георги Лозанов по
Коментари Харесай

Доц. Георги Лозанов: Радев нито веднъж не спомена НАТО в речта си

Това съобщи пред Българското национално радио доцент Георги Лозанов във връзка думите на президента пред военните. 

 

" Една моя изненада - слушах речта на президента във връзка Гергьовден. Той приказва за националната сигурност, за това, че България има потребност да отбрани своята национална сигурност, само че нито един път не загатна НАТО, все едно не сме НАТО-вска страна. Бях доста сюрпризиран, тъй като в последна сметка основата на нашата национална сигурност сега е тази групова сигурност, която НАТО обезпечава. Иначе кой знае по какъв метод в този момент още веднъж щяхме да сме под мощно руско въздействие, нещо като Беларус. Не е неприятно в този ден, с изключение на за нашата войска, да поговорим и за нашите сътрудници, на които прекалено много разчитаме ", изясни преподавателят във Факултета по публицистика и всеобща връзка в Софийския университет. 

 

Той бе безапелационен - явно има хибридна война - агитация плюс корупция, която върви от Изток на Запад. Обществото пък по думите му живее в обстановка на постистина.

 

“Тя има за цел по един или различен метод да промени прозападната ориентировка на българското общество и освен на българското, като сътвори подправени тайни теории, тъй че Западът, западният свят, демократичната народна власт да се окаже неприятният избор, а някогашната ни просъветска ориентировка да се окаже същинската национална вероятност пред България. За страдание, много огромни жертви на равнище схващане взима тази агитация ", разяснява доцент Лозанов.

 

Според него една от аргументите България да стои ниско в класацията на “Репортери без граници ” е обвързаността и въздействието на властта върху медиите. Подобрението през последните 2-3 години съгласно Лозанов е обвързвано с неналичието на ясна властова комбинация. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР