Това заяви пред Българското национално радио Андрей Янкулов от Антикорупционния

...
Това заяви пред Българското национално радио Андрей Янкулов от Антикорупционния
Коментари Харесай

Андрей Янкулов: Сарафов може да получи фактически имунитет като временно изпълняващ длъжността главен прокурор

Това съобщи пред Българското национално радио Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд, някогашен зам.-министър на правораздаването. 

 

По думите му, в случай че Висшият правосъден съвет не приведе в приложение механизма за следствие на основния прокурор, кадровиците ще основат безусловно нетърпимо в правовата страна състояние. 

 

“Големият проблем е, че политическите сили, формиращи болшинство зад държавното управление, не могат да реализират единодушие за конституционните промени в техните елементи ”, счита Янкулов. 

 

Един от въпросите е по какъв начин ще наподобява Висшият правосъден съвет, когато се раздели на две колегии. 

 

Янкулов разяснява и сигналът на АКФ до прокуратурата във връзка с другите “аномалии ”, които са били видяни при избора на шестима съдии от съдийската квота във Висш съдебен съвет, извършен през юни предходната година. 

 

“Има задоволително данни да се образува наказателно произвеждане. Счетохме за належащо да напишем този експлицитен сигнал. Със сигурност има данни за компютърни закононарушения. Въпрос на доказване е дали ще може да се стигне до задоволително доказателства да ангажиране на нечия наказателна отговорност ”, разяснява Янкулов. 

 

Той прикани за сериозен одит на системата поради множеството проблеми. Според него Висш съдебен съвет би трябвало " да премине към друга система, която да употребява за такива значими избори ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР