Това заяви пред Българската национална телевизия главният секретар на президента

...
Това заяви пред Българската национална телевизия главният секретар на президента
Коментари Харесай

Главният секретар на Радев: Обществото е жадно за справедливост, има проблеми и от двете страни

Това съобщи пред Българската национална телевизия основният секретар на президента Румен Радев Димитър Стоянов.

" Арестът не приключи с обвиняване и виновността беше трансферирана върху прокуратурата. Тя от своя страна трансферира виновността върху изпълнителната власт в лицето на Министерство на вътрешните работи. Затова споделям, че евентуално им някаква режисура, нещо, за което ние не знаем ", сподели Стоянов.

Той бе безапелационен - квота на президента в изпълнителната власт няма. Стоянов разяснява още фигурата на Стефан Янев, който бе някогашен длъжностен министър председател в двете държавни управления, назначени от Радев. Самият Янев до неотдавна беше боен министър в държавното управление на Кирил Петков. Бе освободен обаче от поста си малко след началото на съветската инвазия в Украйна и след няколко негови спорни изявления.

Веднага след освобождението му е била отправена покана към Стефан Янев да се върне като консултант на президента, само че той е отказал.

Главният секретар на президента разяснява и визитата на американския боен министър Лойд Остин. По думите му и министър председателят Петков отхвърля да се даде военна помощ на Украйна. В частност - комплексите C-300.

“Няма смисъл ние да предоставяме нашия комплекс при изискване, че имаме стратегически комплекси, за които нямаме прикритие. Само преди дни безпилотен летателен уред от Украйна прелетя през три натовски страни и падна в Загреб. C-300 е най-модерният комплекс, с който разполагаме, той подсигурява националната ни сигурност”, безапелационен бе Стоянов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР