Това заяви на пресконференция в БТА самият д-р Константинов. Новината

...
Това заяви на пресконференция в БТА самият д-р Константинов. Новината
Коментари Харесай

Кокошкарска работа и разчистване на сметки довели до проверката в столичната онкология

Това съобщи на конференция в Българска телеграфна агенция самият доктор Константинов.

Новината за уволнението му стана ясна през вчерашния ден. От Министерството на здравеопазването се аргументираха с инспекция от звено “Вътрешен одит”, при която са установени нарушавания, свързани със Закона за публични поръчки - за неприлагане на системата за двоен автограф в 4 от 11 тествани контракта.

Според Константинов става дума за почистване на сметки и “кокошкарска работа”.

“Администрацията се занимава с нелепости, желае да бъде бухалка, кому е нужно всичко това? Коя болница се избира, че е неприятна. Как по този начин се реши, че тъкмо ние сме казусът в българското опазване на здравето, има лечебни заведения, затънали до гуша. Това не е политика. Това е почистване на сметки и кокошкарска работа. Каква политика има ти да си подал оставка и в последния момента да тръгнеш да правиш, няма ясни критерии. Аз ще ревизира дали са им издържани причините и бих си търсил правата в съда “, разяснява доктор Константинов в Българска телеграфна агенция.

“Друго установено нарушаване от проверяващите е обвързвано с несвикване на Общо заседание за избор на нов Научен съвет. Това е правилно, само че се оказа, че мандатът на Научния съвет, който заварих през 2017 година, е изминал шест месеца по-рано, уточни още той. Не можехме да свикаме Общо заседание поради коронавирус рестриктивните мерки, само че по-късно обявихме свикването му. Това не е моя работа като шеф, Научният съвет е самостоятелен орган, а това е отговорност на Министерството на образованието и науката”, уточни Константинов.

Д-р Константинов сподели още, че няма да оспорва вписването в Търговския указател на новия шеф, само че би си търсил правата в съда.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР