Това заяви министър-председателят Димитър Главчев, който днес присъства на публичното

...
Това заяви министър-председателят Димитър Главчев, който днес присъства на публичното
Коментари Харесай

Премиерът Главчев: Осигуряваме максимална прозрачност при подготовката на изборите

Това съобщи министър-председателят Димитър Главчев, който през днешния ден участва на общественото изтегляне на номерата на машините за гласоподаване, които ще бъдат удостоверявани за сходство за вота на 9 юни.

„ Поели сме ангажимент за почтени избори и ще създадем всичко в тази посока “, безапелационен беше министър председателят. Главчев уточни, че крайната цел е да бъде върнато доверието на българските жители в изборния развой и в машинното гласоподаване и хората да бъдат сигурни, че гласът им ще бъде регистриран правилно.

Според министър-председателя това е причина за повишение на изборната интензивност.

Министърът на електронното ръководство Валентин Мундров също открои напъните на ръководеното от него ведомство да подсигурява оптимално транспарантен и открит развой по засвидетелствуване на машините. Министърът особено акцентира, че в процеса по засвидетелствуване ще вземат участие външни за министерството специалисти.
За днешното събитие бяха поканени да участват представители на Централната изборна комисия, на публичния съвет към ЦИК, както и членове на парламентарно показаните партии.

...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР