Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод споразумението

...
Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод споразумението
Коментари Харесай

Борисов ще подкрепи енергийното споразумение в зала frognews.bg

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка съглашението сред миньорите и енергетиците с властта, контрактувано нощес.

 

" Трябва да имаме заместваща мощ, хората в бранша би трябвало да бъдат спокойни за заплатата си ", сподели още той.

 

" Това е сложна и почтена специалност. Знаете, в Германия, като нямаше ток си пуснаха въглищните централи и това е доста мъдро. Въглищните централи не би трябвало да се затварят 2038 година, а да се замразяват. При рецесия можем да си ги пуснем ", счита още водачът на ГЕРБ.

 

Заявявайки това, Борисов не обърна внимание на обстоятелството, че сходно предложение надали би било утвърдено от Европейската комисия, което е неоходима стъпка преди каквото и да е било финансиране да бъде изпратено и получено от България.

 

Министърът на енергетиката Румен Радев по време на съвещанието на енергийната комисия е завил, че точките от съглашението са мъчно изпълними. Той обаче.

 

Лидерът на ГЕРБ изиска министърът на енергетиката Румен Радев да пристигна в Народното събрание по отношение на проекторешението за одобрение на Споразумението с протестиращите миньори и енергетици, което Народното събрание разисква на изключителното си съвещание през днешния ден.   

 

Заради са затворени основни точки за придвижване в Стара Загора, блокирана е автомагистрала " Тракия ", в региона на 208 километър, детелината в посока Стара Загора и в посока Хасково, както и Проходът на Републиката.  

 

Темата с вчерашните договаряния с миньорите продължи и тази заран на днешното съвещание на енергийната комисия в Народно събрание. ГЕРБ, ППДБ и Движение за права и свободи. Против бяха от " Възраждане " и Има Такъв Народ. Българска социалистическа партия гласоподаваха " въздържал се ".

 

Премиерът Николай Денков през днешния ден се срещна с представители на работодателските организации в Министерския съвет.

 

" Има цялостно единодушие, че би трябвало да се приготви енергийна тактика на страната през идващите няколко месеца ", съобщи на брифинг министър председателят.

 

В момента съглашението се разисква от депутатите в пленарна зала. За да бъде финализирано, то би трябвало да бъде признато в зала.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР