Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна

...
Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна
Коментари Харесай

Нинова с поредна атака към министъра на икономиката, бил заплаха за националната сигурност

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада на Народното събрание. И посочи редица въпроси, които може да бъдат заложени към служебния министър.

 

Министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов два месеца не идва на парламентарен надзор. Намира се всевъзможен метод да не се явява. За служебните министри в кабинета на президента Радев стана табиет да подценяват Народното събрание и да не идват на парламентарен надзор. Многократно сме подлагали на критика това държание, само че ми се коства, че съответният мотив, за който ще приказвам към този момент става дума за заплаха. 

 

Нинова е безапелационна, че желае да сигнализира и да предизвести, че " министърът на стопанската система и промишлеността Стоянов неведнъж декларира в изявленията, че е задвижил развой за голяма немска инвестиция за 1 милиарда лева за фотоволтаичен парк върху язовир Огоста. Всяка задгранична инвестиция е добре пристигнала стига да се съблюдават законите и да не се заплашва националната сигурност ", акцентира тя.

 

Лидерът на левицата сподели, че язовир Огоста попада в документ, който дефинира стратегически обекти и действия, които са от голяма важност за националната сигурност.

" Язовир Огоста на шесто място в този лист съставлява обект значим за националната сигурност. Той е от тези рискови обекти, които се нуждаят от ремонт, с цел да се избегнат бъдещи проблеми. Собственик на язовир Огоста е Министерство на земеделието. Около язовира има предпазени зони. Имам десетки причини да прикани този човек да бъде спрян и го споделям в точния момент ", изясни Нинова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР