Това заяви говорителят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий

...
Това заяви говорителят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий
Коментари Харесай

Русия: Подготвяме ответни мерки срещу Великобритания

Това съобщи представителят на съветския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, откакто през вчерашния ден английският министър председател Тереза Мей упрекна Русия за отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му и подреди да бъдат експулсирани 23 съветски дипломати.

Песков изрази "силна обърканост " от този английски ход и означи, че няма доказателства в поддръжка на отправените от Англия обвинявания против Русия.

"Ние подчертаваме, че Русия няма връзка с това, което се случи във Англия ", сподели той, представен от международните организации и Българска телеграфна агенция.

Според представителя на Кремъл казусът има "всички признаци на провокация ". Песков увери, че абсурдът със Скрипал не се отразява по никакъв метод на акцията за президентските избори в Русия в неделя.

" Русия не приема диктат и условия от Запада , на което се дължи и неговата мъчителна реакция ", съобщи пък съветският министър на външните работи Сергей Лавров.

"И ето тази нервна реакция към връщането на Русия като пълноправен сътрудник, която не постанова нищо на никого, само че и Русия не приема диктат и ултиматуми, което се възприема доста мъчително от нашите западни сътрудници ", сподели той.

Русия ще предприеме ответни ограничения против Англия скоро, сподели и Лавров. Той посочи, че Москва първо ще уведоми Лондон, след което ще направи известие за необятната общност.

Министърът удостовери, че Русия ще изгони английски дипломати в отговор на експулсирането от Англия на 23 техни съветски сътрудници.

Лавров свърза английския отговор на отравянето на Скрипал и с вътрешните проблеми, провокирани от Брекзита.

Руският външен министър още веднъж отхвърли обвиняванията против страната му, че е обвързвана с отравянето на двойния сътрудник и разяснява, че "възмутителните английски дейности излизат надалеч отвън рамките на обикновеното възпитание ".

Междувременно българският външен министър Екатерина Захариева поддържа позицията на Англия .

По-рано, пред Организация на обединените нации, и Съединени американски щати обявиха такава позиция.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР