Това заяви европейският комисар по икономическите въпроси Паоло Джентилони по

...
Това заяви европейският комисар по икономическите въпроси Паоло Джентилони по
Коментари Харесай

Еврокомисар: ЕС не се отказа от идеята да конфискува руските резерви в полза на Украйна

Това съобщи европейският комисар по икономическите въпроси Паоло Джентилони по време на брифинг. По думите му специалисти от няколко европейски страни изследват въпроса.

" Обсъжда се прехвърлянето на съветските запаси в Украйна. Но от заледяване до конфискация се планува правно комплициран развой. Европейските страни, с поддръжката на Европейската комисия, учат правни и финансови механизми ", сподели Джентилони.

По-рано висшият представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел пое самодейността за евакуиране на замразените валутни запаси на Русия и прехвърлянето им на Украйна. Въпросът обаче към момента не е стигнал до съответни законодателни оферти.

В същото време Европейската комисия към този момент създаде механизъм за конфискация на имуществото на съветските олигарси (не на съветските запаси, а на частни активи). За да направи това, Европейски Съюз би трябвало да криминализира опитите за нарушение на глобите, счита Европейска комисия. Решението към момента се разисква.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР