Това става на фона на нарастващо напрежението покрай увеличаването на

...
Това става на фона на нарастващо напрежението покрай увеличаването на
Коментари Харесай

Байдън праща войници в Източна Европа в подкрепа на присъствието на НАТО

Това става на фона на възходящо напрежението около увеличението на съветските войски по границата с Украйна
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в петък разгласи, че ще разположи дребни групи военнослужещи в Източна Европа в най-скоро време предвид на това да поддържа напън върху съветския водач Владимир Путин по отношение на Украйна, написа „ Франс 24 “. 

По-рано Пентагонът заяви, че 8500 американски бойци са в подготвеност за вероятно разполагане в Европа на фона на напрежението по руско-украинската граница.

Висшият американски военачалник Марк Мили съобщи пред Би Би Си, че съветска инвазия в Украйна би била „ ужасяваща “ и би довела до забележителен брой жертви.

Генерал Мили дефинира скупчването на 100 000 съветски бойци покрай границата с Украйна като най-голямото след Студената война.

Но министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин сподели, че спорът към момента може да бъде избегнат посредством потребление на дипломация.

Русия отхвърля проектите си за навлизане и споделя, че поддръжката на Съединени американски щати за Украйна е опасност.

Украинският президент Володимир Зеленски на собствен ред прикани да не се основава суматоха. В диалог с френския си сътрудник Макрон е било доказано, че ще продължат напъните за деескалация в района.

Нито Путин, нито западните му сътрудници до момента изглеждаха подготвени да правят отстъпка в траялата седмици рецесия, най-тежката от десетилетия в района сред Русия и Западна Европа.

Но съгласно помощник на Макрон, Путин е споделил на френския водач в диалог, траял повече от час, че няма „ нападателни проекти “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР