Това стана ясно след като Директорът на Басейнова дирекция Източнобеломорски

...
Това стана ясно след като Директорът на Басейнова дирекция Източнобеломорски
Коментари Харесай

Скъсана дига на река Стряма при село Калековец е препълнила каналите на „Напоителни системи“

Това стана ясно откакто Директорът на Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ Васил Узунов дружно с специалисти от дирекция „ Контрол “ обходиха през днешния ден сектора от река Стряма сред селата Калековец и Маноле.

Информацията за предстоящата приливна вълна беше получена през вчерашния ден от Национален институт по метеорология и хидрология и неотложно бяха предизвести кметовете на всички обитаеми места.
Басейнова дирекция е подхванала всички вероятни все още дейности взаимно с „ Напоителни системи “ за понижаване равнището на водата в двата канала, които минават до селото. След намаляване равнището на водата, „ Напоителни системи “ ще подхващат дейности за възобновяване на дигата при село Калековец, откакто уведомят Басейнова дирекция. Възстановяването ще се извърши при прецизен надзор от специалистите на БДИБР евентуално при започване на идната седмица.
Постъпили са сигнали за заливане на къщите на с. Трилистник. Обстановката е най-критична при с. Трилистник, където е обиден максимален брой поданици.
Инспекцията по поречението на река Стряма стартира през вчерашния ден, а през днешния ден до обяд цялото поречие на реката е обходено. Поради прекъснатата връзка на някои обитаеми места, визитите в регионите изискват повече време.
Басейнова дирекция продължава да следи обстановка посредством приемане на информация от Национален институт по метеорология и хидрология за равнищата и водните количества на реката.  Продължава да се следи ситуацията в региона.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР