Това средство побеждава цирозата на черния дроб В древни времена,

...
Това средство побеждава цирозата на черния дроб В древни времена,
Коментари Харесай

Това средство побеждава цирозата на черния дроб

Това средство побеждава цирозата на черния дроб

В антични времена, когато приказката не можела да бъде отделена от действителността, океанът от небето и боговете живеели до хората, Афродита се влюбила в Адонис, толкоз хубав, че богинята не запомнила за Олимп и се радвала на живота до своя обичан в градините на Кипър. Влюбените се занимавали със събиране на плодове и лов на диви животни, пробвайки се да не се разделят даже за момент. Но, както постоянно се случва, щастието не трае постоянно.

По време на лов, Адонис умира от зъбите на диво прасе. След като научила за гибелта на своя обичан, богинята отишла да търси тялото му в планината. На стръмните планински пътеки, осеяни с остри камъни и тръни, Афродита не забелязала личните си рани и напоявала земята с капки кръв. Намерила Адонис и нарекла кръвта му да се трансформира в красиви съсънки. А капките от нейната кръв се трансформирали в красиви цветове на дива роза.

Оттогава всяка пролет, съсънките и розите се разпукват по едно и също време, срещайки се още веднъж и още веднъж. Разбира се, това е единствено легенда, само че забелязали ли сте, когато видите разцъфнала дива роза, вие се усмихвате несъзнателно и не можете да устоите на нежността.

Шипката – по-големият брат на градинската роза е диворастящ шубрак. Можете да го срещнете на всички места – в гората, на ската, в парка, на брега на реката и в профил на пътя. Дори едно дете елементарно може да разпознае това растение, а в националната медицина безусловно се употребяват всички елементи – цветове, плодове, листа, корени. Билкарите включват шипката в съвсем всички отвари.

Оранжевият плод, събиран през септември, има най-висока централизация на хранителни субстанции. Малко по-късно, когато плодовете станат червени, наличието на витамини в тях леко понижава.

Какви са лечебните свойства на шипката?
Шипката е рекордьор по наличие на хранителни субстанции. Основна отличителна линия, несъмнено, е изобилието от витамин С в плодовете, което е 50 пъти повече от това в лимона. Шипката съдържа витамини В1, В2, К, Е, В6, биофлавоноиди, захари, пектини, органични киселини, танини, стоманени соли, манган, фосфор, магнезий, калций. Има мощни фитонцидни и бактерицидни свойства.

Отварата от смлени плодове работи като отличен диуретик и противовъзпалително средство, има удобен резултат върху храносмилателната система.

Богатото наличие на витамин С понижава холестерола в кръвта и затова предотвратява образуването на атеросклеротични плаки.

Витамин Р укрепва капилярите и спомага за по-доброто асимилиране на аскорбиновата киселина.

Каротинът или витамин А покачват устойчивостта на организма.

Витамините В1 и В2 вземат участие в работата на кръвотворните органи.

Витамин К усъвършенства кръвосъсирването.

Шипките са потребни при анемия, отслабен организъм след заболяване, атеросклероза.

Екстрактът от шипка, сиропът и инфузията са доста ефикасни при пневмония, дифтерия, скарлатина, магарешка кашлица. Не разглеждайте шипките като единственото лекарство за тези съществени болести, само че използването им дружно с главните медикаменти, предписани от лекаря, могат доста да ускорят процеса на излекуване.

Те са потребни при постепенно заздравяващи рани, трофични язви, камъни в бъбреците и черния дроб, кървене, гастрит с ниска киселинност, постепенно заздравяващи фрактури на костите и метаболитни нарушавания.

Китайската медицина употребява шипките за възстановяване на храносмилането и премахване на глистите.

В Тибет плодовете лекуват туберкулоза, неврастения и атеросклероза.

Може да приготвите запарка от шипки по два метода:
Цели плодове – две шепи се заливат с 500 мл. вряла вода в термос. Оставете за 7-8 часа (през нощта). Прецедете и приемайте, като добавите една чаена лъжичка захар.

Почистете плодовете от космите вътре в плода и ги смелете с месомелачка или по различен метод. Залейте с 300 мл. вода, поставете на огъня и варете за 15 минути. Прецедете. Приемайте половин чаша преди хранене, не повече от три пъти дневно.

Инфузия от шипка
Оказва благотворно въздействие, понижава и стопира кървенето, извежда жлъчката, подтиква действието на половите жлези, предизвиква заздравяването на изгаряния, измръзвания и други рани, има отлични регенериращи свойства. Много потребна при нарушавания в кръвообращението.

За подготвяне на инфузията поставете една супена лъжица плодове в термос и залейте с 500 мл. вряла вода, оставете да престои до сутринта. Приемайте по половин чаша два пъти на ден 30 минути преди хранене. След два дни инфузията губи своите потребни свойства, тъй че е належащо да си приготвите нова.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР