Това според нас е перфектната три в едно комбинация -

...
Това според нас е перфектната три в едно комбинация -
Коментари Харесай

Кайма с патладжани в доматен сос

Това съгласно нас е съвършената три в едно композиция - патладжани, кайма и доматен сос

Необходими Продукти

● патладжани - 4 бр.
● кайма - 600 г

За доматения сос


● домати - 830 мл цели от консерва
● зехтин - 3 с.л. екстра върждин
● лук - ½ ч.ч. ситно нарязан
● чесън - 1 с.л. ситно нарязан
● дафинов лист - 1 бр.
● морска сол -
● черен пипер
● риган - 1 с.л. ситно нарязан свеж

Начин на подготвяне

Пека патладжаните, удушавам ги и ги обелвам (оставям ги с дръжките). Отварям консервата домати и наливам сока от нея в купа. Слагам доматите в обособена купа и ги намачквам с ръце.

Прехвърлям отделения сок в първата купа. Загрявам зехтин в тенджера на приблизително мощен котлон. Слагам лук и го пържа към 2 минути при непрестанно безредие.

Добавям чесъна и сготвям до момента в който покафенее. Добавям доматения сок и шупвам сместа. Варя до момента в който се сгъсти, след което прибавям намачканите домати, половин буркан вода, дафинов лист, сол и черен пипер на усет. Оставям соса леко да къкри и постоянно го разбърниквам.

Готов е когато се сгъсти и редуцира до 3 ½ ч. ч. течност. Изваждам дафиновия лист и изсипвам доматения сос в тавичка, в която по-късно ще пека и патладжаните.

На транспарантно фолио оформям квадрат от кайма с дебелина 1 см - размерът на квадрата би трябвало да е съгласуван с размера на патладжаните. В средата поставям патладжана, който леко раздвоявам по средата с вилица, с цел да го посоля добре и от вътрешната страна, в случай че желаете може да добавите и кашкавал.

Завивам фолиото, тъй че да запазим формата на патладжан и да бъде обхванат отвред с кайма. Премествам ги при доматения сос и пека на приблизително умерена фурна до подготвеност на каймата.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР