Това смята бившата енергийна министърка от Борисовата партия Теменужка Петкова.

...
Това смята бившата енергийна министърка от Борисовата партия Теменужка Петкова.
Коментари Харесай

Петкова: Сагата с “Хемус” и разкритията на Рашков отклоняват вниманието от поскъпването на тока и газа

Това счита някогашната енергийна министърка от Борисовата партия Теменужка Петкова.

Думите й идват след днешния разпит на вътрешния министър Бойко Рашков, който бе привикан от прокуратурата поради свое изявление в Българското национално радио, в което съобщи, че знае къде са отишли средствата, отпуснати за строителството на автомагистралата. Държавното обвиняване на ексклузивен брифинг в празничните дни съобщи, че има желание да го притегли като главен очевидец. Днес самият Рашков съобщи, че е споделил и на прокуратурата, че сред 30 и 40% от предплатените заплащания за градежа на автомагистралата са отивали към партия ГЕРБ, а от групировката реагираха съвсем незабавно и обявиха - ще съдят Рашков.

" Това е реториката на президента Румен Радев, тя е беше предизборна, а в този момент е време за работа ", сподели още Петкова.

Петкова разяснява и мораториума на цените на тока и парното.

“Ние сме създали това предложение за българските жители да са предпазени, тогава ръководещото болшинство изиска отмора и след това гласоподаваха решението. Между нашето предложение и това, което ръководещото болшинство одобри в следствие има основна разлика. Ние не бяхме поставили краен период на този мораториум, като нашата цел беше да дадем опция на специалистите на държавното управление през това време да работят и да има опция когато и да е, когато са подготвени с съответни ограничения, този мораториум да бъде анулиран “, сподели Петкова пред bTV.

“Имаме информация от страна на нашите азерски сътрудници за това, че договорът е станал обществено прочут, в него съществуват клаузи, които са комерсиална загадка и те няма по какъв начин да бъдат популяризирани и да са притежание на всички, защото вътре става дума за установяване цената на доставката на природния газ. Това са търговски взаимодействие “, добави Петкова и изясни, че изнасянето на контракта е сериозен проблем, “защото може да докара до искания от страна на нашите сътрудници по контракта “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР