Това се случва благодарение на доброто сътрудничество през последните 4

...
Това се случва благодарение на доброто сътрудничество през последните 4
Коментари Харесай

България въвежда системата „AMBER Alert – изчезнало дете“

Това се случва с помощта на положителното съдействие през последните 4 години сред бранш „ Киберпрестъпност “ към ГДБОП - Министерство на вътрешните работи и компанията Фейсбук Inc и в подтекста на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

„ AMBER Alert – изчезнало дете “ съставлява система, обвързвана с приложението на Фейсбук, която дава опция на правоохранителните органи да изпратят известие, съдържащо настояща фотография и информация за търсеното дете, до всички консуматори на обществената мрежа, намиращи се в радиус от 200 км от местоположението на изгубване.

С над 2 милиарда консуматори, този инструмент е извънредно мощен при издирването на изчезнали деца с заплаха за живота и здравето им.

Стартът ще бъде даден в понеделник на конференция в ГДБОП, в която ще вземат участие представители на управлението на Министерство на вътрешните работи и на ГДБОП, както и шефовете по сигурността във Фейсбук Inc за Европа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР