Това се дължи на увеличения брой сключени споразуменияПрез 2022 г.

...
Това се дължи на увеличения брой сключени споразуменияПрез 2022 г.
Коментари Харесай

Ръст на прекратените наказателни дела в Районен съд - Русе

Това се дължи на нараствания брой подписани съглашения

През 2022 година броят на прекратените наказателни каузи още веднъж се е нараснал по отношение на миналата година и е с най-голяма стойност за последните четири години, регистрират от Районния съд в Русе.

Това се дължи най-много на нараствания бройдела, завършили със съглашения, който бележи сериозен растеж. Това е в директна взаимозависимост от по-голямото равнище на постъпление на НОХД през 2022 година, по отношение на миналата.

През предходната година общо са прекъснати 763 наказателни каузи в Районния съд, което е 29,4% от свършените 2593 каузи. От тях завършили със съглашения са 517 бр. каузи, върнати на прокурор за доразследване са 14 бр. каузи и прекратените по други аргументи са 232 бр. За съпоставяне: през 2021 година прекратените наказателни каузи са били общо 756, от които по съглашение са били прекъснати 486 бр., върнатите за доразследване са били 13 бр., а прекратените по други аргументи са били 257.

Общо завършените наказателни каузи са 2593. Този брой включва свършените с присъди и решения, прекратените каузи и делата формирани като частни наказателни. Броят на влезлите в действие присъди по НОХД през годината е 112. Средногодишно при действителна претовареност на 9,4 наказателни състава, съгласно отработените месеци, един арбитър е завършил почти 276 бр. каузи, а средномесечно по 23 каузи, като съпоставката с предходните години е, както следва: през 2021 година са приключвани приблизително по 267 каузи.

През годината са върнати на прокурор за доразследване общо 14 каузи. Причините за връщане най-често са заради позволено отстранимо значително нарушаване на процесуални правила, довело до ограничение на процесуалните права на обвинения или на неговия бранител, или поради неодобряване на импортираното съглашение – заради несъгласие на съглашението на закона и морала, заради неправилна правна подготовка на обвиняването, отвод на обвинения да подпише съглашението и др.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР