Това съобщи заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков пред депутатите на

...
Това съобщи заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков пред депутатите на
Коментари Харесай

Договорът за поддръжката на ”Спартан”-ите е пред финал

Това заяви заместник-министърът на защитата Анатолий Величков пред депутатите на днешното съвещание на парламентарната Комисия по защита, в което взе участие министър Красимир Каракачанов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Договорът за поддръжка на трите транспортни самолета на Военновъздушни сили C-27J "Спартан " с италианската компания "Аления Леонардо " изтече предходната година, а последният изправен претърпя случай през януари т. година при кацане.

Зам.-министър Вучков изясни, че са се състояли диалози с италианската компания "Аления Леонардо " за поддръжката на самолетите "Спартан " на българските Военновъздушни сили и цените, които са били по-високи първоначално, са били свалени доста.

В понижената цена е била контрактувана и системата за сигурност , която липсваше досега на тези машини - така наречен ловушки. За авариралия наскоро аероплан, който е в София, е бил контрактуван и винтът, ремонтът евентуално ще е за сума под милион, осведоми заместник-министърът.

Кога ще бъде подписан съответният контракт, не зависи единствено от нас, въпрос е на дни или седмици, сподели пред публицисти Красимир Каракачанов за самолетите "Спартан ". Той удостовери, че става въпрос за 17 млн. евро все още.

Министърът на защитата остава с упоритостта да внесе в Министерския съвет дружно и трите съществени плана за рационализация на въоръжените сили, като това евентуално ще се случи през април.

"Да не споделям датата 31 март, тъй като е почивен ден. Амбицията ни е при започване на април това да се случи ", сподели Каракачанов.

Бойко Борисов: От 12 купени ”Кугар”-а за Военновъздушни сили лети единствено един! >>
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР