Това съобщи зам.-кметът на общината Стойо Карагенски. По думите му

...
Това съобщи зам.-кметът на общината Стойо Карагенски. По думите му
Коментари Харесай

Три комисии описват щетите от урагана в Карлово

Това заяви зам.-кметът на общината Стойо Карагенски. По думите му компании към този момент са почнали работа по възобновяване на най-тежко потърпевшите обекти .

След съвещание на Кризисния щаб тази заран беше анулирано бедственото състояние в общината.

Още през вчерашния ден е бил разчистен дворът на карловската болница, чийто покрив бе съборен. Стартират поправки и в учебно заведение "Христо Проданов " в Карлово, в лечебницата и читалището в с. Васил Левски. Техните покриви също бяха отнесени от бурята.

Осигурена е техника от външни компании за почистване на паднали дървета и клони по улиците на Карлово. Отделна група от общината е ангажирана със възобновяване на бутнатите пътни знаци.

„ Създали сме организация жителите, които имат провали, да подадат молби, с цел да разчитат на еднократна помощ от Агенцията за обществено подкрепяне “, сподели кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

След като провалите бъдат разказани и калкулирани, община Карлово ще чака финансова помощ и от междуведомствената комисия по бедствия и повреди към Министерския съвет.

Бедственото състояние в Смолян и община Баните обаче остава. През нощта, след утихването напразно, електрозахранването е възобновено във всички обитаеми места. Все още няма ток само в село Букаците.

Днес напъните на екипите ще продължат по почистване от съборените от вятъра дървета отваряне на пътя за смолянското село Турян. В община Баните без ток са всички обитаеми места като се изключи общинския център Баните, селата Оряховец и отчасти Давидково. Днес екипите на електроразпределителното сдружение ще работят по възобновяване на 10 пречупени стълба от вятъра на електропреносната мрежа.

На територията на област Добрич към момента има обитаеми места без ток и вода в резултат на зародилите през вчерашния ден повреди заради влошените метеорологични условия. Помпените станции, снабдяващи с вода региона, са към момента с прекратено електрозахранване. По тази причина десетки обитаеми места, както и регионалният град, са с нарушено водоподаване. Ремонтните действия на дежурните екипи на енергоразпределителното сдружение и ВиК сдружението не престават.

В Пазарджишка област няколко села са с нарушено електрозахранване, в резултат от скъсани електропроводи. Аварийни екипи не престават да работят в Голямо Белово, Сестримо, Блатница и Овчеполци. Предполага се, че казусът ще бъде изцяло отхвърлен в границите на днешния ден. Все още без интернет е огромна част от Пазарджик. През последното денонощие на тел 112 са получени
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР