Това съобщи на пресконференция говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

...
Това съобщи на пресконференция говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
Коментари Харесай

Съдията бракониер гонен 15 минути, накрая имало и стрелба

Това заяви на конференция представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Магистратът от Окръжния съд в Ловеч Иван Иванов е бил арестуван дружно със собствен другар - предприемача Васил Василев по съмнение за противозаконен лов в землището на плевенското село Бохот в нощта против 6 октомври.

"Полицаите са се пробвали да създадат инспекция, тъй като джипът, в който са били Василев и Иванов, е бил с изгасени светлини, работел единствено бойният му фар и се движел в кръг, сподели Арнаудова.

Униформените се усъмнили, че това е противозаконен лов и присъединили както сирени, по този начин и сигналните лампи на патрулката. Вместо да спрат, съдията и приятелят му се пробвали да избягат с колата, което довело до гонка с служителите на реда, която траяла повече от 15 минути.

"След като лидерът не се е подчинил на сигнала за прекъсване, полицейските чиновници са направили изстрели с 8 стоп патрона и по-късно са стреляли с бойни патрони по гумите на джипа ", изясни Румяна Арнаудова.

По думите ѝ полицейският екип неведнъж се е легитимирали и подавал светлинни сигнали, само че все пак джипът не е спирал.

В последна сметка Иванов и Василев са арестувани. В джипа е имало две пушки и близо 120 патрона. За в този момент съдията е разследван единствено за отхвърли да се подчини на служителите на реда, само че прокуратурата не изключва опцията да го упрекна и за противозаконния лов. Взети са натривки от двамата, назначени са експертизи.

В нощта на случая магистратът е употребил и черна маска с прорези за очите , носа и устата. А проверяващите открили, че спътникът му Васил Василев е с престъпно досие. Версията на двамата арестувани била, че са се разхождали със заредени пушки и са се изгубили.

Окръжният съд в Ловеч пък излезе с публична позиция по случая. От съда декларират, че на 9 октомври арбитър Иван Иванов се е свързал с ръководителя на съдилището и го е уведомил за това, че е бил арестуван за период от 24 часа от органите на МВР-Плевен. Той е изложил своята версия за събитията към задържането му.

До сегашния миг в Окръжния съд в Ловеч не е постъпвала никаква публична информация от прокуратурата и органите на Министерство на вътрешните работи във връзка с описания случай, оповестяват още от институцията.

"Към сегашния миг арбитър Иван Иванов е в заплатен годишен отпуск. Поради това не бихме могли да разясняваме достоверността на изнесената в медиите информация. Призоваваме да се заобикалят всевъзможни спекулации, преди установяването на всички обстоятелства и условия от способените органи ", се споделя още в позицията на Окръжен съд - Ловеч.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР