Това съобщи италианският премиер Марио Драги на срещата на върха

...
Това съобщи италианският премиер Марио Драги на срещата на върха
Коментари Харесай

Марио Драги: Износът на зърно от Украйна скоро може да бъде възстановен

Това заяви италианският министър председател Марио Драги на срещата на върха на водачите на Г-7

"Скоро може да се възобнови износа на зърнени култури от Украйна, което би облекчило дефицита им, засегнал мощно по-бедните страни по света ", сподели италианският министър председател Марио Драги, откакто взе присъединяване на срещата на върха на водачите на Г-7, представен от Ройтерс, съобщи.

В изявлението си след края на срещата, която се организира в Германия, Драги уточни, че не е належащо всички мини да бъдат отстранени от украинските пристанища, както и че "съществуват коридори ", които евентуално разрешават на товарните кораби да минават.

Изисква се дефинитивно утвърждение от Кремъл за обновяване на износа и това "трябва да се случи скоро ", сподели Драги пред кореспонденти.

Драги също по този начин разгласи, че Европейската комисия се е съгласила да форсира изследването за метода, по който да бъдат натрапен таван на цените на вноса на съветски газ. Италия упорства за сходен ход през последните няколко месеца.

"Докладът на Комисията ще бъде подготвен през септември ", добави още той.

В друго изявление по-рано денем, Драги съобщи, че президентът на Индонезия Джоко Видодо е уверил Г-7, че съветският президент Владимир Путин няма да участва на срещата на Групата на 20-те най-големи стопански системи в Бали през ноември.

Той също по този начин сподели, че чака молбите на Финландия и Швеция за присъединение към НАТО да бъдат утвърдени на среща на алианса по-късно през седмицата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР