Това съобщават от компанията Stellantis.Компанията майка на марки като eep,

...
Това съобщават от компанията Stellantis.Компанията майка на марки като eep,
Коментари Харесай

Магистрала, която зарежда електромобили по време на движение е построена в Италия

Това оповестяват от компанията Stellantis.

Компанията майка на марки като eep, Chrysler, Dodge, Ram и даже Maserati показа тестова площадка в Киари, Италия, наречена Арена на бъдещето. Пистата разрешава да се презареждат батериите на електрическите коли, без да се постанова да се стопира.

Вместо да изкривява законите на физиката и да сътвори писта, която непрестанно води надолу като невъзможна примка в картина на Ешер, Stellantis, дружно с няколко партньорски компании, са построили серия от намотки тъкмо под повърхността на асфалта. Пистата е част от система, наречена Dynamic Wireless Power Transfer или DWPT. DWPT употребява дълъг низ от намотки за прекачване на мощ, до момента в който транспортното средство се движи.

Пистата работи с непрекъснат ток, което разрешава директното му свързване към възобновими енергийни източници като слънчеви панели или вятърни турбини.

Освен това улеснява потреблението на по-тънки алуминиеви кабели, които изискват по-малко материал за произвеждане, по-лесни са за преработване и костват на половина по-малко от кабелите, направени от...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР