Това съм го заявявал още от началото на работата на

...
Това съм го заявявал още от началото на работата на
Коментари Харесай

Стефан Янев: Възможно е да съм кандидат за премиер

Това съм го заявявал още от началото на работата на 48-мото Народно заседание - ние ще сме тук, с цел да водим разговор и ще търсим решение, тъй че като получим покана, а в случай че има и тема, насочваща кои тематики ще приказваме, ще бъдем готови, ще създадем нужното и ще участваме. Преди да знаем дали ще има държавно управление, би трябвало да има разговор, който ще очертаe параметрите по единодушие или противоречие по отношение на тематиките. Участваме в диалозите, търсим решения, надяваме се да са ползотворни.

Това разгласи водачът на " Български напредък " Стефан Янев, написа " 24 часа ".

След като бе запитан дали е правилно, че той би станал министър председател, в случай че пристигна третия мандат при тях, някогашният длъжностен министър-председател разяснява:

Разбирам, че се приказва по този начин, не е обсъждано публично. Има такава догадка и опция, значимо е да изчакаме, да дам опция на диалозите, с цел да забележим какво ще стане на първия и втория мандат, което е и по конституция. Рано е да обсъждаме догадка за трети мандат. Необходимо и потребно е да търсим болшинство, което евентуално да поддържа държавно управление от 160 плюс депутати, болшинство, което е в положение да реши редица промени.

" Има разговор, когато е належащо, в естествени връзки сме. Не сме разговаряли по тези тематики, допускам, че ще бъдем поканени на публични диалози, където да приказваме за тематиките които сме засегнали ", разяснява Янев в отговор на въпрос в какви връзки е с президента Румен Радев.

Предполагам, че е допустимо държавно управление да се случи и в първия и втория мандат. Нека не сме хора, които са се вторачили в кристалното кълбо и да си мислим, че имаме решения за всички въпроси, те ще се решат в диалог с разговор. Не сме избрали кой ще подкрепим, тъй като към момента не сме взели участие в съответни разисквания и диалози. Когато това се случи към този момент можем да решим кого да подкрепим, заключи водачът на " Български напредък " в отговор на въпрос дали ГЕРБ или Политическа партия могат да намерят болшинство.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР