Това са няколко факта за коремчето на котката ви! Писаната

...
Това са няколко факта за коремчето на котката ви! Писаната
Коментари Харесай

Какво не знаете за коремчето на вашата котка

Това са няколко обстоятелството за коремчето на котката ви! Писаната е гальовният домакински любим, който непрестанно търси вниманието и обичта ви. Нека разберем малко повече за нейната физика, тъй като колкото повече познаваме любимеца си, толкоз по-добре за нас!

1. Това е инструмент за справяне с жегата – евентуално сте забелязали, че през топлото време, котката ляга върху плочките или по-студените повърхности у дома. Коремчето ѝ заема най-голяма част от тялото, ето за какво, тя го употребява, с цел да се разхлади. Не я закачайте, а я оставете да си достави комфорта, от който има потребност. След като се охлади, сама ще пристигна и ще изиска да си играете.

2. Не единствено женските котки имат зърна – мъжките също имат такива. Техният брой е друг – от 4 до 10. Цифрата не зависи от нищо. Има котки, които са от една майка, само че с друг брой зърна.

3. И котките имат пъп – забавен факт е, че когато са в утробата на майката-котка, бебета котенца се хранят посредством пъпна шнур, като човешките деца. Когато майката роди, тя отстранява връвта от бебето, чрез лизане. Ако част от нея остане върху дребното котенце, тя пада сама и на нейно място се образува дребен белег. Колкото по-голяма става котката, толкоз по-незабележим става белегът, тъй че, в случай че не знаете за него, евентуално в никакъв случай няма да го забележите.

4. Къдраво коремче – в случай че котката ви е с по-дълга четина, тя може да се накъдри през горещото и влажно време. Не се учудвайте, в случай че забележите, че по коремчето на котката също има къдрички.

 Котките демонстрират коремчето си, когато са уязвими

5. Тя не всеки път има потребност от глезене по корема – първосигналната ви реакция, щом видите котката да лежи по тил, е да я погалите. Е, тя не всеки път чака това. Ако се опита да ви захапе, значи просто желае да я оставите намира. Това е позата, в която котките се разхлаждат, когато им е топло или просто си почиват. В случай че у дома има друга котка или куче, знайте, че това е и отбранителна позиция, тъй че бъдете деликатни. В случай че сте решили да отглеждате само този домакински любим, евентуално причина за позицията ѝ, е една от изброените нагоре.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР