Това са неочакваните заключения направени от модните блогъри въз основа

...
Това са неочакваните заключения направени от модните блогъри въз основа
Коментари Харесай

Колкото по-щастливи са хората, толкова по-семпло се обличат

Това са непредвидените изводи направени от стилните блогъри въз основа на от годишния отчет на Организация на обединените нации за положението на щастието по света. От 2011 година Организация на обединените нации прави годишно изследване на международното благополучие, а учените са създали способ, с който наблюдават равнището на богатство на другите народи, както и субективните оценки на хората за това какъв брой добре живеят. После те съпоставят индикаторите и вършат рейтинг на страните, съгласно равнището на благополучие на техните жители.

Списъкът с десетте най-щастливи страни през 2017-та наподобява по този начин: 

1. Норвегия 
2. Дания 
3. Исландия 
4. Швейцария 
5. Финландия 
6. Холандия 
7. Канада 
8. Нова Зеландия 
9. Австралия 
10. Швеция

Този лист се резервира резистентен през годините, като в Топ 10 упоменатите страни единствено разменят позициите си.

Какво сплотява най-щастливите народи? Освен обстоятелството, че имат доста висок стандарт на живот, мощно развита стопанска система и ефикасна обществена политика, те си наподобяват и в една непредвидена сфера – модата. От позиция на стилните блогъри, множеството от хората в Топ 10 на щастливите страни имат елементарна идея за метода си на обличане - дребното е повече. Без непотребни дрънкулки, изчистени линии, естествени цветове – това е неписаното фешън предписание за всички, които изповядат мантрата комфорт.

Кое място по благополучие заемат хората от страните законодателки на международната мода? Там, където всеки втори се стреми да се трансформира в икона на стила, а улицата конкурира стилните дефилета. Франция е на 32-ро място в класацията за щастливи народи, Испания заема 37-мо място, а Италия, където всяко дете е калено в стилните догми, заема почетното 50-то място. Изследването на Организация на обединените нации обгръща общо 155 страни, България заема 105-то място. 

В най-щастливите страни никой не се преценява с разпоредбите на списание Vogue. Хората обличат това, което им е комфортно, а не въздигат на фундамент изключително скъпото, първокласното и претенциозното. Джинси, тишърт, спортни обувки – 3 стъпки по пътя към щастието. Или жанр, произлизащ от него, с цел да бъдем точни.

Някои хора сигурно ще бъдат доста разочаровани от метода, по който се обличат дамите в Швеция или Норвегия, да вземем за пример. „ Няма нищо за гледане. Това въобще дами ли са? ”, биха споделили те. Но съдейки по резултатите от изследването на Организация на обединените нации, явно дамите в тези страни са щастливи. И не изпитват потребност да си вадят очите с молив, нито да акцентират веждите си с подобен, или да препускат към работа на 10-сантиметрови токчета. Мъжете там също не страдат от обстоятелството, че дамите им не са преобразени от заран до вечер като експонати от фешън ревю.

Щастието носи елементарни облекла – това напълно не е метафора. То няма потребност от фешън трикове. Навярно там, където хората се усещат щастливи, сигурни и спокойни, където никой не изпитва потребност да се кичи с джуфки и титли, и всекидневно да потвърждава нещо на някого, индивидът с джинси и тишърт се усеща удобно и просто се радва на живота. Щастливците го избират семпло.

По материал на: kefline.ru 
Снимки: pexels.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР