Това са едни от най-сериозните санкции, които САЩ са налагали

...
Това са едни от най-сериозните санкции, които САЩ са налагали
Коментари Харесай

Асен Асенов: Ако затворят пътя на Русия към Европа и САЩ, пътят към Китай е отворен

„ Това са едни от най-сериозните наказания, които Съединени американски щати са налагали на Русия и на Съветския съюз. Можеха да бъдат и по-силни глобите, само че дано не забравяме, че съветската стопанска система, за разлика от руската в миналото, е доста по-добре интегрирана в международната стопанска система и едни доста по-силни наказания биха се отразили не доста добре на доста европейски страни и в някаква степен на Съединени американски щати . “ Това сподели в изявление за БНР проф. Асен Асенов, лекар по стопанска система и учител в Американския университет във Вашингтон.
„ Русия има доста по-добра интеграция с китайската стопанска система и в случай че ѝ затворят пътя към Европа и Съединени американски щати, пътят към Китай е отворен “, означи Асен Асенов.

„ Неслучайно Путин беше там за Олимпиадата, с цел да си обезпечи нещата в своя гръб. “

Коланът се стегна от всички направления в света, като се изключи Китай и в някаква степен неуверената позиция на Индия , обърна внимание преподавателят.

Между Китай и Русия има към този момент дълготрайно стратегическо партньорство – в стопанската система, политиката, военната област.

Проф. Асенов посочи, че зависимостта от Русия за осемте години от 2014 година насам е повишена , като „ Северен поток 2 “ е единствено една от линиите. През тези години на съветската стопанска система бяха наложени доста наказания и тя в избрана степен се стабилизира – храни и медикаменти започнаха да се създават в Русия, разясни той.

„ Тя имаше 8 години да се приготви за този миг, до момента в който европейската стопанска система потегли в една малко по-различна посока – зелената сила , и се оказа, че не е готова за нея, нямаме и класическите енергоносители. “

В метода на мислене на Америка и Европа война в подобен мащаб в 21 век е немислима, заключи Асенов.

Русия не можеш да я схванеш с една рационалност . Там има една друга, неевропейска рационалност, ирационалност. Това е проблем за западния метод на мислене и за разбирането на Русия. “

Преподавателят сподели още, че съветският президент държи по-твърда линия, в сравнение с Запад са очаквали. 

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР