Това реши Апелативният специализиран наказателен съд, който заседава повече от

...
Това реши Апелативният специализиран наказателен съд, който заседава повече от
Коментари Харесай

Кметът на Несебър остава в ареста

Това реши Апелативният профилиран углавен съд, който заседава повече от 7 часа по делото за мярката за неотклонение на определения за 4-ти мандат кмет на Несебър Николай Димитров и 3-ма общински съветници, упрекнати за пазаруване на гласове. В същото време в крайморската община проверяващи са иззели документи от общината и една от общинските компании.

Несебър

Съдия Георги Ушев остави в ареста определения за четвърти мандат кмет на Несебър Николай Димитров и определените за общински съветници Георги Георгиев и Петър Тодоров. Освободи Атанас Япаджиев и Константин Лефтеров заради липса на задоволително доказателства.

Според правосъдния състав за тримата, които остават в ареста, има задоволително доказателства и има задоволително данни, с цел да се допусна, че Николай Димитров е бил началник на проведената незаконна група.

В същото време в крайморската община проверяващи са иззели документи от общината и една от общинските компании - БКС. Според едни от данните и доказателствата, с които разполагат от прокуратурата, част от купените гласове са от чиновници на тази общинска компания. Това сподели юристът на един от обвинените Николай Хаджигенов.

Николай Хаджигенов, юрист: Днес от три часа има масирано настъпление на униформени с качулки от ОДМВР-Бургас, които търсят, забележете, данъчна информация. Без да имат позволение на съда. Според униформените имат устното единодушие на Специализираната прокуратура.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР