Това решение бе прието на общинска конференция, с която русенските

...
Това решение бе прието на общинска конференция, с която русенските
Коментари Харесай

ВМРО - Русе ще търси обединение на патриотично-консервативното пространство за местния вот

Това решение бе признато на общинска конференция, с която русенските воеводи стартираха подготовката си за общинските избори. На конференцията участваха съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов и ръководителят на регионалния комитет Галин Григоров. Общо бе мнението, че е нужна опция както на демократичната вълна ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, която ръководи страната, по този начин и на левицата, чийто представител победи на предходния кметски избор. Въпросът е и ценностен, и прагматичен, защото Русе има потребност от ръководство, което стъпва на историята, духовността и традициите на нашия град и в същото време насърчава инициативността на русенци, работи за стопански разцвет - надлежно по-високи приходи.

Представителите на Вътрешна македонска революционна организация имат вяра, че нито левицата, нито неолибералите имат капацитета да дадат сходно ръководство на Русе. И в случай че задачата на предходния избор беше да се скъса с кръговете от компании и порочния модел на ръководство, на този ще се избира визия за развиване.

Затова управлението на Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване, осъзнавайки отговорността на Организацията като първостепенна политическа мощ в Русе, ще предложения за диалози за издигане на обща кандидатура за кмет на Общината всички обединения, определящи се като патриотични или консервативни. Открито и почтено. Без предварителни условия и сделки.

Започва и процедура за вътрешнопартийни номинации за кмет на Община Русе, кметове на кметства и общински съветници, за което на локалните организации бе даден двуседмичен период.

След гласоподаване бе признато да се резервира обичайно мощната гражданска квота в листите на Вътрешна македонска революционна организация и всеки жител или неправителствена организация може да направи своите номинации на почтени за това персони до 11 август на имейл [email protected].

Участниците в конференцията направиха и своите първи номинации, които следва да бъдат одобрени и класирани на идващ стадий. Сред кандидатурите за кмет на Общината са актуалният ръководител на Общински съвет - Русе Иво Пазарджиев и създателят на локалната конструкция Искрен Веселинов, младежкият водач Траян Тотев и други.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР