Това повече от неприятно утвърждение идва от д-р Папазова, която

...
Това повече от неприятно утвърждение идва от д-р Папазова, която
Коментари Харесай

Според д-р Папазова тестените продукти, в това число и хлябът, са много вредни за здравето на човек

Това повече от неприятно одобрение идва от доктор Папазова, която твърди, че на 37 години е заболяла от така наречен „ пшеничен артрит “! За това тя съди от обстоятелството, яденето на каквото и да е тестено произведение провокира у нея рефлекторни болки в ставите на ръцете. Подобна взаимозависимост сякаш фактически се вижда през последните две десетилетия. Как да се изясни този феномен от научна гледна наточвам? И за какво той не е бил следил при поколенията, живели през предишните епохи, в това число доникъде на XX-я век? Д-р Папазова смята, че за всичко е отговорна хибридизацията на пшеницата! До 1943 година смесването на пшеничените сортове се е осъществявало по натурален път – посредством еволюция; по този начин като главен вид се е утвърдил лимецът.

След тази година обаче, производителите стартират да организират интензивно опити, целящи посредством разнообразни модификации да реализират по-висока устойчивост и по-висок рандеман – внезапното повишаване на популацията е диктувало такова държание.

В резултат от това необмислено хибридизиране, кръстосване и потреблението на всевъзможни други селскостопански методики, настава генетична смяна у пшеницата, засягаща всички нейни артикули, в това число и пълнозърнестия самун. Тази генетична смяна визира на първо място глутена, чиято конструкция претърпява непрекъснати обилни промени с отрицателен резултат – съгласно доктор Папазова – върху човешкото здраве. От това произтича друго признание на тази лекарка – не мазнините, а считаните за доста потребни въглехидрати, са в основата на откритата трайна наклонност към затлъстяване на човечеството! Така че, уважаеми читатели, даже да сте сериозно настроени към въпросната доктрина, предлагаме ви да консумирате умерено мазнини и да ограничите тестените произведения. Имайте поради, че пшениченото брашно може да бъде сполучливо сменено от брашна, направени от просо, елда, киноа, нахут, амарант или картофи, в които няма никакви генетически извращения! Прекрасни храни са също по този начин бобът, лещата и грахът! Разбира се, предстоят още доста тестови проучвания и статистически разбори, които вероятно да потвърдят състоятелността на тази шокираща доктрина.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР