Това посочи в декларация от името на парламентарната група лидерът

...
Това посочи в декларация от името на парламентарната група лидерът
Коментари Харесай

„Възраждане“ искат отмяна на „зелената светлина“ за Скопие. Дават Петков на прокуратурата заради руските дипломати

Това уточни в декларация от името на парламентарната група водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

Той настоя Министерство на външните работи да запознае народните представители с новото решение на Макрон, което дефинира като „ компромис на компромиса “. Костадинов засяга вчерашните изказвания на френския президент Еманюел Макрон и македонския министър председател Димитър Ковачевски и посочи, че съгласно тях историческите въпроси няма да бъдат част от Преговорната рамка сред Европейски Съюз и РСМ.

„ С оглед на това ще настояваме и българската страна в лицето на министър-председателя и министърката на външните работи да не подписва протокола, тъй като към момента имаме опция и ние в 12-тия час да не довършим това национално изменничество, до момента в който не се изяснят безусловно всички условия към ревизирания еднолично от Макрон документ “, съобщи водачът на „ Възраждане “.

„ Ще настояваме българският парламент да анулира решението си, до момента в който не се уточнят всички условия към ревизираното еднолично от Макрон предложение “, сподели Костадинов и добави, че изразът „ гаранция – Франция “ за следващ път се е удостоверил.

В декларацията си Костадинов уточни, че ще сезират прокуратурата по отношение на решението на министър-председателя в оставка Кирил Петков за експулсирането на 70-те съветски дипломати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР