Това показва справка на Пътна полиция, предоставена специално на Съюза

...
Това показва справка на Пътна полиция, предоставена специално на Съюза
Коментари Харесай

КАТ преброи 126 смъртоносни отсечки

Това демонстрира информация на Пътна полиция, предоставена особено на Съюза на българските автомобилисти. Цифрите са за 2016 година, а новият лист за 2017 година ще бъде направен до 31 март тази година, оповестиха от СБА.

На базата на него ще бъдат набелязани нови ограничения, в това число ще бъдат избрани всички места и точки за надзор на скоростта със стационарни и мобилни камери.

По-рано през предходната година от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че единствено на 10 от тези рискови сектори са станали над 1000 произшествия с към 40 убити и 100 ранени. При състояние, че в страната ни годишно стават приблизително 7000-8000 автомобилни злополуки, това значи, че всяка 7-ма или 8-ма злополука е била на някоя от тези смъртоносни прави.

Според статистиката за първите 9 месеца на 2016 година най-опасният път в България е Русе-Бяла. Там са станали 246 пътни злополуки със 7 убити и 26 ранени. По думите на шефа на КАТ Бойко Рановски злополуките стават тук-там, където има три ленти за придвижване. При изпреварване колите навлизат в насрещното и следва злополука.

На автомагистрала „ Хемус” – до София, са станали 265 автосблъсъка поради висока скорост. На пътя сред Варна и Бургас е имало106 произшествия със шестима починали и 50 ранени, главно поради погрешно изпреварване.
На Стара Загора – Казанлък броят на злополуките е 83 с 22-ма ранени. На Карловско шосе, край село село Труд, са починали петима и 24 са ранени в 67 произшествия.

Специално за СБА от Пътна полиция са показали няколко сектора, където водачите би трябвало да бъдат изключително деликатни .

На 66-ия километър на автомагистрала “Тракия” в посока София платното се няводнява и има заплаха от аквапланинг. На същата автомагистрала от 165-ия до 208-ия километър в посока Бургас пътната настилка е деформирана. На автомагистрала “Марица” в сектора преди пункт Капитан Андреево има преплитане на пътните потоци, изчакване на товарни коли в дейна лента и е нужна смяна в организацията на придвижването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР