Това отсече в ефира на Българското национално радио бившият вече

...
Това отсече в ефира на Българското национално радио бившият вече
Коментари Харесай

Бившият шеф на ”Булгаргаз” пак обясни, че е оставил дружеството в отлично състояние

Това отсече в ефира на Българското национално радио някогашният към този момент началник на “Булгаргаз” Николай Павлов.

Дни наред в националния радио и ефирен ефир Павлов изяснява, че е оставил сдружение на облага, което работило отлично. Сега обаче се прокрадвали частни ползи. Освен това коментарът на Павлов през днешния ден идва и на фона на вчерашния скандал, който избухна поради изказвания на някогашни министри, а по-късно и подхванати от ГЕРБ и Борисов.

Според изнесените от тях изказвания новото управление е продало “за 3 секунди” 60 хиляди мегаватчаса природен газ на компании в Румъния посредством медиатор.

Настоящият енергиен министър Александър Николов уточни, че става дума за координирана офанзива и война с българската енергийна политика като уточни още, че продадените количества са от остатък.

Бившият началник на “Булгаргаз” заподозря зад протичащото се опит сдружението да бъде изтласкано последователно от пазара.

“Какво се цели? Промяна в нормативната уредба, с цел да може “Булгаргаз “ да бъде единствено публичен снабдител и всички количества най-евтин газ да отиват на контролирания пазар, където са топлофикационни и газоразпределителни сдружения. А скъпият газ вероятно да бъде продаван на бизнеса. По този метод ще се даде опция на тези компании, на тези търговци, които не могат да бъдат конкурентни на “Булгаргаз “, да влязат стремително на пазара и да завладеят пазара. И в действителност промишлеността ще заплаща цените, които сега са годни в Европа, които са 30-40% по-високи от цените на “Булгаргаз “. Ето това е цялата работа”, счита Николов.

По думите му в продължение на месеци на обществото се внушават неистини по отношение на “Булгаргаз”, а с внушения и операции министри се надяват хората да повярват.

“Новото управление е разгласило известие, че е намерило компанията без наличие. Какво значи това? Това изрично не дава отговор на истината. “Булгаргаз “ не е фабрика за инсекти. В “Булгаргаз “ остават на работа 44 специалиста, които са квалифицирани и са в курса на нещата “, разяснява Николай Павлов.

“Булгаргаз “ е в чудесно финансово положение, оставяме компанията с положителни договори”, повтори още веднъж някогашният началник на сдружението.

Павлов разяснява и казусът с изтеклия контракт с “Газпром”. Според някогашния началник на “Булгаргаз” договарянията би трябвало да приключат най-късно до края на месец май и те ще бъдат извънредно сложни. По думите му информацията по преговорния развой е налична в БЕХ, в Министерство на енергетиката, в Министерския съвет.

Относно IGB връзката сред България и Гърция Николай Павлов акцентира, че се спуска димна завеса, прикрива се неуспеха и “цялата мръсотия се хвърля върху “Булгаргаз “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР