Това оглушително мълчание за вихрещата са корупция на най-високи места

...
Това оглушително мълчание за вихрещата са корупция на най-високи места
Коментари Харесай

Радев: Оставката на Гешев ще бъде в полза на гражданското общество


Това оглушително безмълвие за вихрещата са корупция на най-високи места в страната, знаковите корупционни кавги, които обиколиха всички международни медии и надълбоко дискредитираха държавата; оглушителното безмълвие за харчене на мрачно на милиарди обществени средства, до момента в който в това време прокуратурата нападателно клеветеше неуместните на властта - това дискредитира и делигитимира и самата прокуратура в лицето на основния прокурор. Така че, това е законосъобразен резултат от всичко, случило се досега, е позицията на Радев.

Припомняме, че президентът гласно и мълчешком е показвал неодобрението на фигурата на основния прокурор в лицето на Иван Гешев. Показателен за позицията му бе оказът да подпише декрет за назначение на Гешев след първото му избиране от Висш съдебен съвет за основен прокурор. Протестите предишното лято, които Радев намерено поддържаше, желаеха оставката на Гешев, освен на държавното управление на ГЕРБ и Борисов.

Радев, който през днешния ден бе във Варна, разяснява пред публицисти и протичащото се сред партиите към съставянето на бъдещо държавно управление. Той още един път прикани политическите сили да се обединят и да поемат отговорност, тъй като „ този път те нямат право на неточност “.

За съставянето на сполучлив кабинет, който да се употребява с доверието на хората, се изисква отговорност, усилена работа, неприкритост и градивен разговор, бе апелът на президента към политическите сили. Обществото ни чака от партиите, които се оповестиха против този циничен управнически модел, да показват ясна опция, да показват разговор и съответни решения, а не оправдания, сподели още президентът.

Той добави, че счита допустимо най-бързо да стартира съвещания с парментарно-представените сили. Кога ще връчи първия изследователски мандат обаче зависело от партиите.

Кога ще връча първия изследователски мандат зависи доста от хода на тези съвещания, зависи доста от това дали партиите ще намерят първо разговор, и второ - ще съумеят да реализират някакъв консенсус. Този път те нямат право на неточност. Още един изправителен няма да бъде за тяхна сметка. Той ще бъде за сметката на всички нас, предизвести Радев.

На същото мнение е и министър председателят Стефан Янев. Политическите партии би трябвало да влязат във разговор и да образуват парламентарно болшинство, сподели той при визитата си в Балчик през днешния ден.

Румен Радев разяснява и абсурда в незабавната болница " Пирогов " като акцентира, че протичащото се там е индикативен случай за систематичен проблем в българското опазване на здравето.

" Това, което се случва в " Пирогов ", е индикативен случай за систематичен проблем в нашето опазване на здравето, който води до това опазването на здравето да се трансформира в бизнес и който изкривява, мога да кажа даже опорочава, връзките лекар-пациент. Дали лечебните заведения би трябвало да са търговски сдружения е въпрос на българския законодател ", счита президентът.

Държавният глава удостои с плакет „ Св. Св. Кирил и Методий “ Драматичния спектакъл „ Стоян Бъчваров “ във Варна.

" Българските създатели градят моралните устои на нашето общество. С техния свободен дух, виновна позиция и храброст те печелят уважението и доверието на жителите ", съобщи президентът в Летния спектакъл във Варна във връзка 100-годишнината на Драматичния спектакъл „ Стоян Бъчваров “.

Президентът следи със брачната половинка си Десислава Радева мюзикъла „ Човекът от Ла Манча “ в осъществяване на Държавна опера – Варна. Посещението на президента в града по случай годишнината на Драматичния спектакъл бе планувано за месец март тази година, само че тогава локалните управляващи взеха решение да затворят всички театри и културни институции поради пандемията ден преди юбилейната режисура.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР