Това няма как да се приеме като говорене на уравновесен

...
Това няма как да се приеме като говорене на уравновесен
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Позицията на БСП за санкциите ще се окаже позиция на Европейския съюз

" Това няма по какъв начин да се одобри като говорене на балансиран човек, който е бил претендент за министър на земеделието - неосъществен, несъмнено. Хубавото е, че това е негово персонално мнение - не е мнение нито на премиера Петков, нито на неговата парламентарна група ", това сподели в ефира на БТВ ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски във връзка изказванията на депутата Александър Дунчев. По думите му парламентарната група на " Продължаваме промяната " са били учудени от държанието на Дунчев.

Социалистът беше безапелационен, че проблем в обединението няма. Свиленски попита риторично дали би трябвало да се продължи с беззаконията или да се работи транспарантно. " Аз и преди споделих - Ще видите какво ще направи министър Иванов и още веднъж ще получи ударите. Ето, в този момент ги получава, тъй като когато тръгваш против една мафия, когато тръгваш против една система, която години наред е ограбвала България ти се случват ето тези неща ", беше безапелационен ръководителят на парламентарната група на левицата.

" Докато текат състезанията някой би трябвало да прави административната работа и това сигурно не би трябвало да бъдат тези хора, които са правили нарушавания обратно във времето ", сподели Свиленски

Той удостовери, че ръководителят на Българска социалистическа партия и вицепремиер Корнелия Нинова е разговаряла с премиера Кирил Петков, а Свиленски е разговарял с ръководителят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " и те изрично са се разграничили от изявлението на Дунчев. " Нека да не хвърляме петна върху хората, които се борят рецесията да бъде усетена по-малко от българските жители ", сподели още Свиленски.

" Българска социалистическа партия е ясна и поредна години обратно за развиването на нуклеарната енергетика. На този стадий развиването за нуклеарна енергетика в България са АЕЦ " Козлодуй " и АЕЦ " Белене ". За Белене имаме реактори, в Козлодуй имаме настояща централа. Това беше записано и в съдружното съглашение ", това уточни социалистът по тематиката за АЕЦ " Козлодуй " и нуклеарната енергетика.
По думите му не е значим единствено реакторът, а и какво ще бъде горивото и къде ще бъде закарано горивото. " Говореха по какъв начин Българска социалистическа партия не е подкрепила точката за декларацията в глобите, само че в този момент самото държавно управление и държавните управления на Европа не одобряват наказания за газ и за нефт. И ето по какъв начин внезапно позицията на Българска социалистическа партия ще се окаже позиция на Европейския съюз ", съобщи изрично социалистът. Той разяснява и подправената вест за повишаването на горивата и опашките на бензиностанциите.

" Когато има напрежение, когато има война се появяват и спекулантите. Спекулантите подвигат цената на олиото на 7 лв.. Затова от през днешния ден Корнелия Нинова е разпоредила да се стартират всеобщи инспекции на всички търговци, които употребяват тази покруса да натрупат облаги. "

На въпроса дали държавното управление ръководи добре по време на тази спешна обстановка, Георги Свиленски твърдо съобщи, че държавното управление се пробва да озапти всички рецесии, които се появяват. " На държавното управление това му е работата - да подсигурява изхранването, да подсигурява зърното, да подсигурява пшеницата, да подсигурява това, че няма някой да спекулира, да подсигурява горивата. За момента държавното управление се оправя с тази своя задача ", сподели депутатът от Българска социалистическа партия. По думите му държавното управление ще бъде подлагано на външен удар заради битката с корупцията и изкарването на ярко на корупционни схеми.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР