Това не са предположения, каза на извънредна пресконференция Феликс Боланьос,

...
Това не са предположения, каза на извънредна пресконференция Феликс Боланьос,
Коментари Харесай

Мобилният телефон на испанския премиер е подслушван със софтуера ”Пегас”

" Това не са догатки ", сподели на изключителна конференция Феликс Боланьос, шеф на кабинета на Санчес. Достъпът на " Пегас " до мобилния телефон на премиера е регистриран на два пъти през май 2021, а до телефона на министъра на защитата - през юни 2021 година

Незаконното следене на тези телефони е потвърдено при инспекция, която продължава и ще обхване всички членове на испанското държавно управление.

Феликс Боланьос добави, че намесата не идва от никоя държавна институция на Испания и правораздаването е сезирано по случая:

" Искаме правораздаването да проверява случая, с цел да разберем цялата истина. Затова сме дали цялата информация, с която разполагаме. В развита народна власт като нашата сходна интервенция е позволена единствено от страна на публични институции и със правосъдно позволение. Затова няма подозрение, че се сблъскваме с противозаконна и неразрешена интервенция ".

Боланьос добави, че при хакването на телефоните е получено доста количество данни.

Той означи, че шпионският програмен продукт " Пегас " е употребен нелегално допълнително от 20 страни и жертви са станали членове на държавни управления и други жители.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР