Това не книга за самия Израел, не е книга за

...
Това не книга за самия Израел, не е книга за
Коментари Харесай

Владимир Чуков: В новата си книга показвам как религиозните компоненти влияят върху политическите решения



„ Това не книга за самия Израел, не е книга за юдаизма, а за страната Израел и за юдаизма като критерии за образуването на тези две доста значими радикални течения в границите на двете огромни религиозни фамилии – християнството и исляма “, уточни пред БНР проф. Владимир Чуков за новата си книга “Израел сред евангелизма и джафаризма ” .

„ Нека да кажем – това са малцинствени течения, които обаче имат извънредно мощно въздействие при образуването на външнополитическото решение, а и вътрешнополитическото решение на две от огромните страни – Съединени американски щати и на Ислямска Република Иран . Или в съответния случай това е метод за прочитане на тяхното държание в резултат на вековното образуване на избрани религиозни правила в частност – месианските възгледи на тези бих споделил, стотици учени, проповедници – става въпрос за шиите, които са формирали една визия, която виждаме в доста огромна степен да се ползва и в днешно време “, описа още проф. Чуков.

В книгата “Израел сред евангелизма и джафаризма “ е проследено в исторически проект зараждането, образуването и развиването на двете учения .

„ Аз съм се спрял на другите типове учения предвид на изваждането на напред във времето на религиозните съставни елементи, които въздействат върху политическите решения . Като епицентърът, пресечната точка е Йерусалим.
Аз съм се опитал в моята книга да разкодирам религиозната принадлежност и персона на всички 46 американски президента , Джо Байдън е вторият католик, който е доста характерен като държание, а другият е Джон Кенеди, който за жалост ръководи единствено две години. Давам ви образец с страната Израел – в случай че Доналд Тръмп придвижи всички институции в Йерусалим т.е. ясно и изрично признават този град за столица на Израел, то Байдън нямаше по какъв начин да върне посолството в Тел Авив. Но той направи символна крачка като раздели посолството от консулството, те са отново в Йерусалим, само че са две разнообразни служби ", разясни още в предаването по " Хоризонт "   - " 12 + 4 " проф. Владимир Чуков.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР