Това не е никаква енергийна стратегия, защото целите са объркани.

...
Това не е никаква енергийна стратегия, защото целите са объркани.
Коментари Харесай

Васил Велев: Енергийната стратегия на кабинета удовлетворява само мафията

Това не е никаква енергийна тактика, тъй като задачите са комплицирани. Енергия не се яде, нито се пие. Така с голяма доза рецензии засипа ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев енергийната тактика на служебното правителство до 2053 година В нея се планува построяването на 4 нуклеарни реактора, ВЕЦ-ове по Дунав и ВЕИ.

По думите му думата досегаемост отсъства, а силата би трябвало да бъде сигурна и налична. Тази тактика, която бе показана от служебното държавно управление удовлетворява тактиката на всеки проект на електроенергийната мафия, посочи Велев.

Според него по този начин е планувана енергийната тактика, с цел да се вършат планове, които са заредени с голям корупционен капацитет. Като мотив за рецензиите си Велев регистрира, че точно за това приказват и праговете, които утвърди Министерски съвет, посредством които би трябвало да се обезпечи приходната част на фонда за електроенергийната система. Тези прагове са високи, с цел да останат свръхпечалбите в енергетиката и с цел да могат след това да се крадат, разяснява Васил Велев.

След към час работодателите ще имат среща с министъра на енергетиката Росен Христов и ще издигнат въпроса за показаната енергийна тактика на служебното държавно управление. Стратегията не става за нищо, ние тактика нямаме, а общ брой от разнообразни планове, като единствено някои от тях са различни. В енергийната тактика не е даден баланс нито денонощен, нито седмичен, нито сезонен, нито годишен на произвеждане и ползване, сподели Васил Велев в отговор на въпрос на News.bg дали въпреки всичко работодателите са подготвени на диалог с отрасловото министерство за предоговаряне на въпросната тактика.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов уточни, че и тази енергийна тактика ще мине като всички други тактики. Според него е неприемливо работодателите да научават за тази тактика в 16 ч. следобяд.

Затова дали се сбъднаха прогнозите за студена и гладна зима, която да провокира всеобща безработица, Велев отговори на въпроса на News.bg, че явно зимата не е студена и апокалиптичните прогнози не се удостоверили. Той уточни, че България има възможностите да мине през рецесията по-добре от средноевропейските страни. Европа ще има дефицит на сила още дълго време и за това работодателите ще упорстват средствата по механизма REPowerEU да се децентрализират и влагат дейно и ефикасно в зелен и дигитален преход, който би повишил конкурентоспособността на хората.

Цветан Симеонов също добави, че безработицата спада и дефицитът на квалифицирана работна мощ все по-остро се усещат. Най-бързото и качественото избавление за всеки един бизнес са нововъведенията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР