Това не е необичайно, но и не бива да се

...
Това не е необичайно, но и не бива да се
Коментари Харесай

Защо не можем да се откъснем от социалните мрежи преди лягане и какво да направим по въпроса

Това не е извънредно, само че и не трябва да се предизвиква.
Въпреки че отлагането нормално се свързва с невъзможността да се свърши работа или да се направи нещо продуктивно, съществува и отсрочване на съня в леглото. Това състояние е познато на всички: би трябвало да си легнете, само че желаете небрежно да ревизирате какво се случва и в обществените мрежи. В резултат на това не забелязвате по какъв начин са минали няколко часа и остава прекомерно малко време за сън.
Терминът „ отсрочване в леглото “ е опит на изтощен човек да забави съня, с цел да получи малко повече свободно време за себе си, даже и да не е потребно. Но това се трансформира в обаян кръг: като не спи задоволително, на идващия ден индивидът още веднъж ще се умори повече от нормално и вечерта още веднъж ще посегне към смарт телефон с TikTok, вместо да си легне рано.
 Как да се наспим единствено за 5 часа? Как да се наспим единствено за 5 часа?
Според учените пет часа сън в денонощието са изцяло задоволителни, с цел да може тялото да релаксира и да се снабди с нови сили. Но с цел да ус...
Защо се случва това
Според учените, постоянно гледането на телевизия или обществени медии вместо сън е неволен опит за понижаване на напрежението. Въпреки че в реалност безсмисленото ровене в мрежата единствено усилва равнището на стрес и не го понижава.
Когато работите от у дома, границите сред работно и неработно време се размиват - ето за какво мислите за работа ви преследват в свободното време, тъй че човек желае да бъде заплеснат най-малко в обществените мрежи, даже и с цената на няколко часа сън.
До какво води това
Липсата на сън визира както физическото, по този начин и психическото здраве. Това постоянно се отразява в понижена продуктивност и производството на кортизол, хормона на напрежението. Ако постоянно си лягате късно и ставате в нормалното време, стартирате да трупате „ дълг на съня “ пред тялото. Той може да бъде понижен единствено посредством сън през тези часове, а това е невероятно за множеството хора, които би трябвало да станат в избран час.
 5 доказателства, че е потребно да спиш без облекла 5 доказателства, че е потребно да спиш без облекла
Съвсем условно, хората могат да бъдат разграничени на два вида - тези, които избират да спят облечени и тези, който обичат да си ляг...
В резултат на това доста хора се пробват да спят през почивните дни. Но учени откриха, че тези, които не спят задоволително през седмицата и компенсират това през почивните дни, са склонни да наддават на тегло и да преяждат. Вместо това е по-добре да се опитате да спите 7-9 часа всяка вечер: приблизително възрастен се нуждае от почти такова количество сън за удобен живот, само че няма единна норма.
Как да подредите режима на съня си
Не е изненада, в случай че моделите на съня ви не са съвършени - изключително по време на пандемия. Но е допустимо и е належащо да се опитате да подобрите обстановката. Повечето хора заспиват по-бързо на безшумно, мрачно и хладно място, тъй че затворете завесите, в случай че във вашия двор има улично осветяване и проветрете спалнята си преди лягане. Ако забележите, че това ви тормози, махнете тиктакащия часовник и други предмети, които издават звуци от стаята.
Също по този начин оказва помощ да изключите уредите преди лягане и да не носите телефона или преносимия компютър си в леглото. Вместо занимателни видеоклипове преди лягане, можете да опитате медитация.
Ако към момента не спите задоволително, можете да си вземете къса отмора за сънливост денем. Интервалът от 12 до 14 часа е най-подходящ, като спите не повече от 15-20 минути. В противоположен случай рискувате да влезете в по-дълбока фаза на съня и да се разсъните още по-изморени.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР