Това нарушава правото на лична сигурност и охрана на европейски

...
Това нарушава правото на лична сигурност и охрана на европейски
Коментари Харесай

ВМРО ще сезира ЕК за закриването на полицейски управления у нас

Това нарушава правото на персонална сигурност и защита на европейски жители, каквито сме ние – българите!

Това съобщи членът на Изпълнителния комитет на Вътрешна македонска революционна организация доцент Милен Михов по време на митинга против закриването на РУП в региона на Велико Търново. Доц. Михов дружно с общинския ръководител на Организацията в Полски Тръмбеш и ръководител на Инициативния комитет срещу закриването на РУП Светлин Гърбузанов бяха част митинга на стотиците хора, които блокираха интернационалния пътРусе – Велико Търново при село Петко Каравелово, оповестиха от пресцентъра на партията.

"Имахме среща с служителите на реда от СФСМВР, които изрично не са съгласни с тази така наречен промяна. Всички тук сме срещу. Всички мислещи рационално са срещу. Ето за какво идва въпросът за какво макар публичното неодобрение става това безумство. Да се закриват районни полицейски ръководства, да се редуцират служители на реда, когато тези, които пристигнаха на власт, обещаваха протекция на жителите ", обрисува цялостната картина към последствията от промяната в Министерство на вътрешните работи доцент Михов.

Той, като част от управлението на Вътрешна македонска революционна организация, пое ангажимент да бъдат известени съответните органи в Европейска комисия посредством българските представители на Организацията в Екологичен потенциал Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков, които също имаха среща със синдикатите в Министерство на вътрешните работи на 13 юни и разискаха острата потребност от единни европейски стандарти за сигурност.

"Това, което става, а точно закриването на инцидентен принцип на РУП и то в региони с растяща етническа престъпност е посягане против правото на сигурност и отбрана на европейски жители, каквито сме ние – българите ", акцентира още Михов.

Той подсети, че казусът напълно не е единствено на територията на Велико Търново. В процедура по закриване са 16 полицейски ръководства, от които 12 са в Северна България.

Вчера Вътрешна македонска революционна организация излезе с позиция във връзка с следващото посягане от представители на циганския етнос над униформени служители на реда в Самоков. Нашата позиция е безапелационна, че чиновниците на реда би трябвало да имат цялостните пълномощия да употребяват жива мощ и оръжие при осъществяване на служебните си отговорности. Те би трябвало да се употребяват от специфична протекция от страната, с цел да се върне редът в България. А закриването на полицейски ръководства е в контраст с потребностите на обществото и на структурите на Министерство на вътрешните работи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР