Това може да се случи по много причини – след

...
Това може да се случи по много причини – след
Коментари Харесай

Какво да правим, ако кожата е загубила еластичността си

Това може да се случи по доста аргументи – след рискова загуба на килограми /например при погрешно извършена диета за намаляване или изтощително боледуване/, при неправилна грижа за лицето /често хората безгрижно подценяват консултацията със експерт и употребяват козметика, която се оказва несъответствуваща за техния вид кожа/, заради избрана болест /например някои болести на кръвта като костномозъчна непълнота и апластична анемия/ или просто с напредването на възрастта. Разбира се, методът на живот и средата, в която живеем, също оказва своето въздействие.

С две думи, аргументите за загуба на еластичността на кожата са доста, само че положителната вест е, че казусът може сполучливо да се позволи – с верните козметични средства и верните процедури, назначени от експерт.

Какво се случва, когато кожата губи еластичността си?

Тъй като не сме й подали задоволително протеини от растителен и скотски генезис, контурите на лицето се отпускат и то „ увисва “, въпреки това кожата се дехидратира, изсушава и се набръчква. Обезпокоителните резултати са налице – образуват се бръчки, които стават все по-дълбоки и по-неестетични, контурите на лицето изгубват стегнатостта си, бузите увисват, появява се двойната брадичка, а мастната тъкан стартира да се „ свлича “ по дължината на лицето, подпомагайки по този метод в допълнение неприятните процеси.

Какви стъпки следва да се подхващат?

Лечението е строго самостоятелно. В устрема си да създадат повече продажби, другите козметични компании настървено се борят за всяко „ парче от баницата “, само че истината е, че с цел да проведете едно в действителност резултатно лекуване, би трябвало да извършите персонална консултация с козметик, който да тества кожата ви и на тази база да ви предложи лекуване.

Възможно е казусът да бъде решен единствено благодарение на верните козметични средства или пък да се наложат и спомагателни процедури /например с лазер/, а в по-тежките случаи ще е нужна и консултация с лекар-дерматолог. Но при всички случаи самолечението не е целесъобразно. Най-малкото, тъй като ненужно ще загубите време и средства с цел да тествате разнообразни артикули, без да имате безусловно никаква гаранция за сполучлив резултат. Да не приказваме за вредите, които могат да причинят погрешно подбраните козметични средства.

Ето и главните неща, които би трябвало да знаем:

Сутрешна грижа:

Препоръките са да обезвреждаме свободните радикали с коктейл от антиоксиданти, които да обезпечат колаген на кожата. Най-добрият вид – био козметични артикули, стимулиращи производството на колаген. Това ще възвърне кожата, ще обезпечи гъвкавостта й и ще попречи на образуването на бръчки.

Вечерна грижа:

Освен наставления крем, предлага се и маска за очи – зоната към очите е доста сензитивна и първа се поддава на неприятните последствия от напредването на възрастта.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР