Това може да е четвъртият национален локдаун в Австрия, но

...
Това може да е четвъртият национален локдаун в Австрия, но
Коментари Харесай

Как децата в Австрия ходят на училище в локдаун

Това може да е четвъртият народен локдаун в Австрия, само че образователният развой не стопира. Всяко учебно заведение взема решение по какъв начин да провежда процеса на образование, само че на всички е разрешено да организират образователни занятия, защото локдаунът е целесъобразен за тях. Родителите могат да избират дали да пращат децата си на учебно заведение или не.

Велина от 20 г живее в Австрия. Тя има двама възпитаници – на 12 и 15 години. Разказва, че учениците се тестват 3 пъти в седмицата – понеделник, сряда и петък, а PCR тестовете се дават от страната.

В някои класове всички деца вървят на учебно заведение, само че в някои, като в класа на 15-годишния Найден, присъствено се образоват половината деца. Тези, които остават вкъщи, нямат отдалечено образование, а получават листове с извършения и задания.

Идващите в клас пък получават проби от учебното заведение три пъти в седмицата. Така след закуската и утринния тоалет, децата към този момент са построили табиет да си вършат сами теста преди да тръгнат на учебно заведение. Тестът е със слюнка от по-дълбоката част на гърлото или така наречен гаргарене – пият течността на теста, без да я гълтат, вършат гаргара и изплюват в специфичен резервоар. След това всяко дете (или благодарение на родител) има уговорката да качи резултата от теста си онлайн. И по този начин 3 пъти на седмица.

По данни на Министерството на здравеопазването 2 767 деца на възраст под 12 година имат годен документ за имунизация в цяла Австрия. Сред децата на възраст сред 12 и 14 години те са 88 816, което съставлява малко под 35 % от тази група от популацията. Във възрастовата група 15 – 24 години  62,91% са изцяло ваксинирани против Ковид-19, а във възрастовата група 25-34 година - 63,87%.

Велина споделя, че е сложила ваксина на децата си, както са създали и двамата родители.

Припомняме, че Австрия вкара наложително имунизиране за всички свои жители и законът влиза в действие от 1 февруари 2022.

Какво се случва в други страни, прочетете на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР