Това ми е един от най-любимите празници – на словото.

...
Това ми е един от най-любимите празници – на словото.
Коментари Харесай

Бойка Велкова: Театърът винаги е бил убежище

" Това ми е един от най-любимите празници – на словото. Театърът е слово, работя със словото, тъй че доста го оценявам. Но към момента се изучавам да почиствам езика, да бъде хубав, в него да няма ненавист, неистина, злоба. Езикът е нещо доста значимо, в него има мощ, сила. Думите, преди да се изрекат, са в нашите мисли. Да почистим мислите и езика си – това да си пожелаем на този ден. Живот без хубост просто е жертван . В него злото покълва доста бързо. "
Това сподели пред БНР актрисата Бойка Велкова, която си пожела " да пазим езика си чист и хубав, да го почитаме, да изключим всичко отрицателно от него ".

" Обичам моя спектакъл и бих желала да съм част от него, като вземам участие в целия развой – като актриса и режисьор ", показа тя.

" Театърът постоянно е бил леговище , тъй като театърът е неявяване на ненавист, покана за разговор, съпреживяване на истории , събития ", счита Бойка Велкова.

" Ако не приемем трудностите с едно успокоение и признателност, ние ще заспим . Това просто ни кара да сме по-будни, по-успяващи и да не се предаваме ", има вяра тя.

Бойка Велкова е номинирана за премия " Аскеер " за ролята ѝ в " Големанов " в режисура на Народния спектакъл " Иван Вазов ". Отличията ще бъдат оповестени през днешния ден.

" Наградите са добре свършена работа , това те окуражава, че си направил път. Аз съм имала доста награди, само че всякога се вълнувам ", посочи актрисата.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР