Това лято Благоевград подготвя нов музикален фестивал, който включва богато

...
Това лято Благоевград подготвя нов музикален фестивал, който включва богато
Коментари Харесай

ИЩАР И ГОРАН БРЕГОВИЧ НА ФЕСТИВАЛА SOUTH WEST В БЛАГОЕВГРАД

Това лято Благоевград приготвя нов музикален фестивал, който включва богато многообразие от стилове и реализатори. Първото издание на „ SOUTH WEST FESTIVAL “, проведено от Община Благоевград, взаимно с „ BulgarianLive Music “, ще се състои на 25 и 26 юни в парк „ Македония “.

Заедно с едни от най-известните български реализатори на сцената ще забележим и кралицата на международната етно музика Ищар, която еголямата звезда на първата вечер, а Горан Брегович ще е хедлайнер във втория ден на „ SOUTH WEST FESTIVAL 2022 “.

„ Фестивалите в града постоянно са носили един необикновен заряд и са празник, както за жителите на Благоевград, по този начин и за гостите, които идват особено за събитията. Сигурен съм, че слагаме началото на един летен фестивал, който дълго време ще показва разнообразна стратегия “, споделя Илко Стоянов, кмет на Благоевград.

„ Керана и Космонавтите “ ще открият фестивала на 25 юни, а незабавно след тях публиката ще чуе и шлагерите на обичаните български поп звезди – Любо Киров и Мария Илиева. След ударното начало, вечерта ще бъде закрита от световноизвестната израелска певица Ищар.

На 26 юни, за начало публиката ще се наслаждения на завладяващите бийтове на трип хоп групировката Mind Trips, с вокалист Алекс Раева. Следващи в програмата на втората вечер са музикалната група „ Оратница “, чието име произлиза от националния бит „ оратник “ исъчетава българския фолклор с детайли от модерни музикални стилове. Преди финала на фестивала са

група „ Балканджи “, която основава авторска музика въз основа на обичайния рок и българската национална музика. „ SOUTH WEST FESTIVAL 2022 “ ще закрие звездата на балканската музика Горан Брегович.

South West Festival на 25 и 26 юни от 17:30 часа в парк „ Македония “, Благоевград. Музикалният фестивал се провежда от Община Благоевград,съвместно с „ Bulgarian Live Music “.

Билетите са в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, зала „ Яворов “ в Благоевград, „ Технополис “, „ Български пощи “. Цените на билетите са: регулярен еднодневен 55 лв., регулярен двудневен 85 лв., Golden circle еднодневен 70 лв., Golden circle двудневен 110 лв..
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР