Това коментира за ФрогНюз бившият главен редактор на “Нощен Труд

...
Това коментира за ФрогНюз бившият главен редактор на “Нощен Труд
Коментари Харесай

Пламен Каменов за ФрогНюз: Борисов мълчи, защото знае твърде много

Това разяснява за ФрогНюз някогашният основен редактор на “Нощен Труд ” Пламен Каменов, откакто през вчерашния ден погубен в столичния кв. “Драгалевци ” бе предприемачът Алексей Петров. 

Господин Каменов, голям брой публицисти се изрекоха за убийството на Алексей Петров през вчерашния ден. Сред коментаторите имаше и някои политици, само че основни фигури от политическата сцена у нас мълчат. Бойко Борисов, който имаше омраза с Петров, не е коментирал. С какво си го обяснявате? 

 

Борисов знае най-вече, по тази причина мълчи. Двамата бяха ту другари, ту врагове.

 

Ген. Атанас Атанасов самичък признава, че е бил излъган да предложи Алексей Петров за конфиденциален офицер в годините, когато е бил шеф на Националната следствена работа. Той обаче също мълчи за убийството. Каква е повода съгласно вас? 

 

Той е дребна политическа фигура освен на растеж. Не е от изключително значение, че той мълчи. Мнението му има доста малко значение, да не кажа никакво.

 

Виждате ли връзка сред мълчанието и спекулациите, че Петров е “участвал в основаването на по този начин наречената сглобка ”?

 

Не, няма нищо общо. Да, споделят, че той е взел участие, че в неговия ресторант са се сглобявали нещата последно, само че не виждам връзка. Това държавно управление не е неприятно, не би трябвало едно такова нещо да е причина за ликвидиране. То е надалеч във времето. Накрая може да се окаже, че е персонална омраза. 

 

Алексей Петров има доста персонални врагове поради контактите си. 

 

Да. Най-различни и доста. И не се знае нищо. Сигурно е, че нищо няма да се разбере. Може да намерят някой мъртвец на възможния реализатор, само че за 30 години нито едно поръчково ликвидиране не е било разкрито.

Как гледате на трактовката, че убийството на Алексей Петров е началото на гангстерска война? 

 

Големите играчи от началото на Прехода, които останаха живи - Маджо, Маргините, Васил Божков - освен се изпраха и станаха с бели якички, само че се и изпокриха. Не имам вяра, че те имат някакъв пръст в това. Възможно е това да е някой от по-младите, по-новите. Старите резервираха някакво свое разбиране за чест сред тях самите и Алексей. Той беше сред двата свята. Мисля, че старите нямат пръст.

 

Споменато беше името на Сретен Йосич. Допускате ли, че точно той може да стои зад убийството и то да е почистване на сметки? Има клюки, че Алексей Петров не е извършил ангажимента си да отърве Йосич. Несериозно ли гледате на това? 

 

Слухове доста. Говореха, че и Борисов не е извършил ангажимента да го отърве. За Йосич не мога да кажа нищо. Сърбите са особена работа. 

 

Убийството му се следи от печата в Сърбия и Хърватия. 

 

Алексей Петров беше фигура там и не се сюрпризирам, че тематиката се следи - не убиват всеки ден човек от неговия диаметър. А също така е август, няма какво да се написа, няма тематики, няма екшъни. 

 

коментарът взе Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР